Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
你最好用map editor,改曬先開始啦
Mod 就有move it, network skins, klyte fine road tool, BOB, 一堆anarchy
Asset 最近有香港交通燈(未試效果,睇相幾靚,有一大堆香港)仲有唔少建築物
我都好廢,冇咁好心機,呢排好忙
由網上download落黎果啲heightmap 整到個地形好撚核突
所以先唸著一路整路一路修地形方便對高度

起路有map overlay同mod就應該冇問題嘅
但我依家有嘅路asset都唔似香港嘅道路

跟著一唸點起D建築就頭都大撚埋
Btw唔該晒
尋日無聊整嘅磚地
btw有冇巴打知點整安全島
留名
你如果要好似vanilla 嘅intersection marking tool 幫到你,但如果都要磚地就只可以用prop,咁你就要move it, prop anarchy, (prop snapping?), procedural objects 同find it
話咁快原來隻game 都出咗7年,唔知會唔會出2呢

唔該曬巴打
依幾日都0係度研究緊點改裝vanilla D 19 路
暫時成品
幾年前都講會唔會出2
睇嚟有排都未有,宜家佢哋要出vr
出咗2,1嗰啲DLC賣唔出
而家可能有唔同諗法呢
我覺得一隻game 撐到十年真係好好
我都希望佢出2
個人認為出2機會甚微

本身已經有大量mod同asset,
要第三方製作者再製作有一定難度
(除非整到二代可以用到一代嘅mod同asset)

加上盛行以dlc 更新遊戲代替出第二集
(賣dlc仲賺多過主遊戲本身)
廠方未必有咁大動力去upgrade成隻game
但係隻game個AI唔係出DLC可以解決到
highway既話有個Belgium highway幾似
普通路我就用UK pack

道路mod network multitool好好用
https://www.youtube.com/watch?v=Uwk7kTIKsgk
原來仲機場DLC Default座Terminal都可用Mod咁玩造型
想問下各位高手,
唔知係咪禁錯制
巴士火車在站頭唔開車(禁架車「上車中」可以去到幾百%)
有咩辦法解決咩
我通常會整走佢
想問吓大家,唔知點解突然間開game就睇唔到地鐵路線既線條,而其他巴士既又睇到
睇你應該有用81 tiles? 啲站同隧道會自己下沉,所以會唔見咗啲線
有用到呀。唔知ching有無辦法搞到呢,依家想拉線都拉唔到
用咗81tiles 要一開始開曬81個(setting 到好似有unlock all for free)如果唔係之後開新地啲地鐵站會下沉冇得搞
好勁
想問你D路係咪要一個位一個位咁改?
明白喇,唔該

所以要好得閒先會咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞