Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
啱啱見到嚇一跳,咁突然呀
最大期望就係搞好交通系統
不過應該要換電腦先玩到
C:S似整個金魚缸咁
sim city 真係似做緊市長

不過我估啲人鐘意金魚缸玩法多啲掛
出埋2
我個save玩左幾年都仲未起好
Timetable 根本可有可無然後個地鐵真係好一塌糊塗呀。冇得調頭不在話下,仲有啲站個模組鳩撚到仆街
SC5嗰種機制應該喺開發難度都高
個城入面每個人實時嘅狀態都會即時影響成個城嘅運作, 經濟等等

好似係
同一條路段佢哋係唔識見車就上,死都要等某條線

其他叫做到最基本要求咁囉,識停識走又可以加車卡已經好感恩

月臺樣衰、冇島式月臺、冇待避時刻表安排、要 U turn 或者起車廠掉頭
玩SC真係唔容易所有基建都要諗清諗楚先去做,稅又唔可以亂加 CS玩到咁上下錢多到鏟晒成個城市再起都可以
初頭係幾過癮但玩耐咗就真係覺悶,不過DLC都差唔多買齊
比d信心p社 vic3 已經係好例子 開頭一定炒
係 舊區點重建都得
我以前玩會保留起家個兩個發展區 , 留返黎做舊城區
但玩開SC2000/3000/4既人就係唔鍾意SC5果種
所以出C:S果時就轉場
想問PS4 好唔好玩?
cpu應該會爆炸
仲ps4?係入坑都steam啦
PS4係PC嘅貴價掩割版,workshop又冇得用
呢d game用手掣玩好辛苦
將活動人口加多過65532可能等同寫過隻新game未定
雲尼拿太少野玩
鍾意玩隻game冇workshop完全唔掂
快D揾多少少人吹埋果幾版開新post
新game都可以集中喺度討論㗎
Sc5真心垃圾同網頁game 同一level
啱啱喺steam library 摷返出嚟玩,原來cities skyline 同sim city真係勁似
已經有一年時間呢個 post
本來想忍下手唔換新電腦, 而家唔換都唔得, btw, 有電腦spec出左黎未? 唔使上4090掛, 但CPU 希望i7-13K都搞得掂, RAM直上64
我都係等緊出spec 先換新機,費事買完唔夠玩
真, 但好似咁樣建城game, 本身都需要大量mod去支援, 希望由1變2果陣, 堆MOD都可以無痛咁轉會, 唔係的話, 要等一排先有正MOD出
無mod同垃圾game有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞