Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
行人街變相可以整 scramble crossing,都算好嘅功能。不過每款路有3款地面嚟鋪路,多個 tab 個 menu 都好迫。
TMPE 係可以限制車種
但係我搵唔到一款行人路款嘅車路
玩埋依兩日就del game
Btw有冇人知點改單車徑顏色
用左邊個屯門地圖?
https://heightmap.skydark.pl/
用呢個網自己整
整出嚟嘅地形有啲爛
要自己tune
不過就保證1:1
估唔到dlc有香港
Ps4版點解警局同消防局得返一款
我記得之前係有兩個款可以揀
因為面積限制,新界要1:1嘅話自己決定喺邊度中心玩邊忽去、自己整埋會易啲,否則為咗咁多人唔同諗法要整幾個版本。地形爛係隻 game heightmap resolution 低,咩網都一樣,唔係有細DEM 就得,要自己 detail。
Ps4版比狗玩
等你遲啲可以買Ps5 版
Plazas & Promenades Dev Diary #2: Management & Progression https://forum.paradoxplaza.com/forum/developer-diary/plazas-promenades-dev-diary-2-management-progression.1539459/
有 policy 將 Pedestrian Area 內唔喺 Pedestrian Street 上嘅建築物都用到垃圾站同卸貨區,都算有用。其他就得個笑字。
好似必課
Nanao (Taiwan) - Vanilla Map https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2857637304
大家估下留言區係點(雖然講得出來就唔使估都知)
一定有班支那人衝出嚟
MacBook Pro 玩唔玩到?
Intel 嘅冇問題,M1 M2 應該都可以
整到傻
要準,我玩嗰陣每個主要路口、橋同隧道、地盤都要查返高度。已經好大約,唔係自己整又難將就返。

同埋玩任何地圖一樣,水邊錯高度就會整到超高碼頭咁唔合理。要自己整返低,或者諗下邊啲高、邊啲低。
水深好難整 真係搞唔掂
愈玩愈有要求
之前重新開新Save都係睇唔順眼條城門河
不過香港已經好在最高座山高唔過限制,唔使斬。
你哋有冇整水塘同河流嘅心得?覺得最難都係調節水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞