Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
用細格相應可以用窄啲嘅路,或者單向路。Vanilla 有 MT 2+1線做大路好多時都夠,aaset 有最窄1u路同非對稱路做轉彎線。
但其實格網路反而唔多塞車,出入工廠區嘅路真係搞唔掂,我其實好想車流量有返90%,但好似好難
其實依加起路開始似右下角嗰面咁起,係冇咁整齊,但感覺上好好多,唔知係我心理作用定點,係冇咁易塞車

啱先發現未有l買ccp campus
請問airport 嘅dlc 有冇機會嚟緊夏季特價?
城市入面無高速就好易塞,同埋高速既出入口都應該整長啲做返個緩衝
我係咪應該要拉直城底條高速入城,由下至上咁出
Steam 宜家減緊價,有咩買要趁宜家啦
精神時光屋
對比 KSP loadting time 唔算耐,下下 10 分鐘。

玻璃心又出來了
好耐冇玩想玩返,Sunset harbour 值唔值得買
即刻下載以示支持
佢哋真係冇 Ability to Read
不過可能係作者名同彭督名句激到佢哋。
新玩買steam 個new player bundle 定跟網上list 好
要買部laptop 可以玩到skyline cities比老婆, 想問吓要玩得順,係Ram 定係display card 緊要啲?GTX3060應該夠?Ram 16GB DDR5 又夠唔夠?
如果你有 Industries,加埋 SH 漁業就齊晒漁農工業。香港有城際巴士就貼切啲;trolleybus 未試過成事,但如果唔想起路面電車都可以考慮。
識貨
隻 game 係重 CPU,所以可能有劣勢,要留意埋散熱,中階 GPU 已經夠。RAM 重要啲,16GB RAM 算最低,用兩三千個 asset 模型即使用 Loading Screen Mod 合拼重覆嘅材料已經會爆 memory,用到 virtual memory 會幾損耗 SSD 唔太肯定,最好加到32GB。
呢個算良心,冇多餘嘢,都買得過。可以再另外買多啲,建議買埋 After Dark、Parklife 同 Campus。純粹鍾意路面電車,香港人想試雪地,可以加 Snowfall。Airports 就 on9 弱智系統,不過減緊價,點都要大少少機場玩嘅可以考慮。
Snowfall好煩,要識玩先好挑戰,如果唔係好快破產
但snowfall 有電車
新手留名
玩開sc4, 岩岩玩cities skyline,
未係好上手
其實宜家係唔係次次都要離開遊戲先可以load save?
次次揀退回主畫面 / load save 就會Load到停咗喺度
(有裝mod同assets)
新手留名
第一次玩呢啲遊戲,電同水都攪咗好耐
有啲mod 要咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞