Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
上個Po原來推左成半年
貼下圖拋磗引玉先

留名
留名
本Post嚴禁吹奏某曾上報, 唔記得名, 但根本唔識玩嘅Youtuber

回顧真神手整香港:
https://www.youtube.com/watch?v=IIAul0onPHY&list=PLVnR-dbxSy5t3Jo2jHR7H0EB1msNOQf75&index=18
https://www.youtube.com/watch?v=ku80kZtNKqI

留名
要整香港/英倫風的,呢個可能幫到你
Hong Kong Traffic Bollards [香港安全島標柱]
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2758316073
個airport dlc 繁中mod點解都唔得既
而家做緊ETC專用化,啲料金所 asset 應該要 update 一般做 Support 線
可唔可以講具體少少
有幾個問題想請教
起左DLC入面D工業區係咪會影響本身劃出黎既工業區?
而家個城完全無工業同辦公室需求

大學無人讀?係咪要等D人小學中學咁升上去?

除左GAME入面既整地工具有冇好D既地形MOD可以推薦?GAME原生果個超唔好用

D車既行車AI係咪無得救?成日爭一條線黎行,明明就已經係四車道

感謝各位老手回應
遲D再上黎分享下
幾正
我都用緊呢個高速公路MOD,可惜佢個收費站只係擺設
獻下醜先
想問下各位大大

Assets會唔會導致crash?
呢排成日開唔到save、新地圖又開唔到
關哂所有mod都係crash

就嚟crash嘅時間仲耐過玩隻game嘅時間

*無買任何dlc
有啲asset 要有dlc 先用得
有刪哂,現有嘅assets都係唔需要dlc
咁即係有asset有bug
建議太舊嘅asset unsubscribe
請問係咩mod?
想問下有冇大大知點解會冇cargo train嚟import?

本身工業區有2個cargo station,1個工業區連外面,另一個連商業區。之前一直都有外面cargo train嚟import,但係之後改過啲外圍公路同路軌、起咗個Farming Industry,就開始冇曬火車貨運入口,淨係得出口。

奇怪嘅係,我喺另外好遠嘅地方起個新cargo station,又有返好多火車嚟,原先嗰個cargo station又冇車停,搞到啲商業區死曬。入口得返靠公路入嚟。

係中咗咩bug?

Mod有用81tiles,唔知關唔關事。中間啲路軌check過冇斷同順暢(因為個站有火車出口),刪咗個站再起都唔得。
萬機齊發
邊個mod可以將建築物連土地升降? 係個島起完個機場覺得個島太高, 想整體降低, 但用move it唔得
咁不如直接升高海平面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞