Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
諗香港應該用咩泊單車設施甚至劃線應該係實虛同咩色已經用咗半個鐘
如果有錢afford到, 全pedestrian road係唔係最簡單解決traffic問題
太快插返條線令佢入咗 update mod,被迫 upgrade。而家淨係 Hide It Bobby 未有 update,Express Bus Service 情況唔清楚。
雖然一定有人整
但官方有整行人街巴士線但唔整電車線
佢冇出過 update 畀 expansion,亦冇跨 expansion 加嘢。除咗商品問題,可能會俾人屌要你買埋其他先有齊。今次啲路係 free update 已經好咗(因為基於 base game 啲路),唔係包喺 Mass Transit 嗰啲全新要畀錢
覺得呢隻game成也workshop
敗也workshop
預咗連trolley bus 都冇update 過
你講起我先記得電車係另一個dlc
佢個 road asset 系統係有侷限,冇可能整晒咁多組合。加咗換樹功能,實在草地已經可以整合。之前有人整緊 lane-based 嘅 road generator 不過放棄咗,而家 AN 只係外觀(不過可以同 TM: PE 連動)。
佢都冇邏輯,新路包喺集體運輸度終極反智。路面電車、單車、對外巴士明明應該要包埋,雪地加膠轆捷運好過。仲有唔同嘅纜索鐵道,同埋導軌巴士呢啲可以加。

新DLC好正, 終於解咗市中心大多人過路嘅問題
呢隻game workshop 先係本體黎
real time 未update 仲未有得玩
之前係咪有個mod放毒,依加有無防護機制
依家都係community report 完先會Del
點偵測同審批呀
Cargo Service Point話No garbage service point
Garbage Service Point話 No cargo service point
Pedestrian Area Service Point就not operating
明明3樣建築都起晒
可以點做
要係area 入面,你可能差少少,同唔知要唔要有車路
利申未買
已經係area中間......
係咪有 Real Time?有問題喎。
有real time.....姐係要閂左佢先?
Mod (Plugin) 最好 unsub,因為 disable 咗亦可能有嘢 run 緊有風險。Asset 就可以 disable / exclude。
1陣返去試下先
YT推左條片
條友將服務站放哂地圖邊界+對外貨運火車站同回收場

市中心所有路改哂做行人道+無對外連接
會唔會太bug
服務站冇覆蓋同半徑限制本身就係個 feature,淨係靠容量量度。相反維持成本就係最大嘅負擔,簡單粗暴直接。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞