Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
我就拆晒啲電纜同水管(改用地下電纜mod同no water pipes mod)剷晒全部巴士線重組一次,盡量唔好用巴士總站(因為佔好多node)同埋公園用最細(0 node),不過玩到咁真係好辛苦想開發新地區都要就住就住
搵個人仔篤下佢做緊咩咪知
唔明,點為之爆道路
同埋人口唔係可以上到幾十萬既咩
道路電力水管有數量限制
到咗限額乜都起唔到
dllm 新路又當dlc
究竟有生之年會見到CS2 先定GTA6先
賺到笑
求其一個DLC 又可以賺一筆
肯定GTA6先啦
價錢不外乎幾個,玩法應該跟parklife…..
有咩一次過出啦,又要等mod update 好撚煩
反正啲野都係workshop 取材
如果可以做到香港啲消防通道咁 淨係畀緊急車入去
又可以喺側邊起樓就好
而家已經算整到?
香港冇升降護柱,要升降閘機同可撞欄。如果佢整埋畀巴士專線就好,外國好多。
畀行人同單車喺車道行呢個功能普及應該最有用。而家單車喺路上得單車線。
點樣整
仲有而家得成個區嘅前往此區者不在所限政策,佢唔整畀每條路就係戇鳩。雖然冇機會,佢個低限速政策淨係公路會豁免,低能到。
呀,其實你講得啱。冇得直接禁止緊急車輛通過,要靠路網侷佢哋用邊條路。都想佢整到警察可以行 beat 甚至踩單車巡邏,唔使警車(或電單車),噉就理論上可以禁晒通過嘅緊急車輛,淨係有事先入。市政服務車輛就冇計,垃圾車要整車仔畀清潔工推、垃圾管道、或者有服務範圍嘅垃圾站。
遊戲上應該難啲整到屋苑有自己保安同服務,呢個 expansion 個住宅區只係 district specialization,唔係 residential area。
而家你搵啲行人街道禁晒其他車淨返emergency 同 service vehicle 就叫大概整到。
又呃錢
剛買左部A15比老婆玩 cities skylines,部機依加係16GB DDR5 x1 , 想問係咪好需要加到32Gb ram去玩?

另外如要玩steam d MOD, 係咪一定要係steam 買game先可訂閱MOD 黎用?因為幾年前係EPIC GAME特價時買咗一次

Thanks Ching
應該要steam 買先可以用steam 嘅mod 同asset
我見頭post話可以去KINGUIN買,我見平好多,係咪買完去steam 可以redeem就可以?
所以無咩興趣
又係付費Fix Bug DLC
頂多買左可能唔會再見到Call車 揸一兩米 落車 個Bug
宜家用交通mod 都得,我機場啲路都有緊急通道,普通車要兜大圈
多mod 就好食ram, 但唔玩mod 就不如唔好玩,因為依隻game workshop 先係主體
最後都係會乖乖比錢
作為一個買左n多dlc player 唔買好白痴
Plazas & Promenades Dev Diary #1: Pedestrian Areas https://forum.paradoxplaza.com/forum/developer-diary/plazas-promenades-dev-diary-1-pedestrian-areas.1539457/
咦,我要收返。佢用 Area,有埋市政服務點做垃圾站嗰啲。但都係要警車巡邏...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞