Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
試下清哂d無報錯又好耐無更新既Mod
極端d成個城行人路都得
將commercial 同 industrial 兩個service point放埋一齊,連cargo truck嘅traffic都冇埋

但真係畫到成個城都係pedestrian 好L貴
講緊我test緊時,整咗3個完全separate嘅RCI pedestrian district 人口15k都未有但upkkep已經成35k
唔係無限錢嘅話破產十世

呢度拉下,果度畫下,咁又一晚

西部大開發
之前本身唔係造景派覺得畫線得個樣無咩興趣
呢排更新順便裝埋玩下又覺得畫線幾好玩
del 咗啲同新版本唔夾嘅 mods 都係入唔到 save
懷疑係我 unsub 咗啲個 save 要用嘅 mods
如果我用嘅 mods 同新版唔夾 係咪以後都入唔到 save
隻game出左咁多年我先down嚟玩

挑戰極限,玩左4分1都冇D樹已經爆limit
睇下有無人做代用版
想要架豬
有啲好耐都冇 update
e.g. CSUR
睇下下面留言有無人講新版本有無事
用到/有人貼臨時代替品/合埋落其他mod就好,用唔到你只可以刪mod開新save

求救,有無人可以幫下我?

玩左幾個月ps4,基本野都好似未摸熟咁….

有兩個問題:

1)砌個城市去到頂峰既時候,係未一定蝕?我砌幾個城市都係咁....

2)D商鋪商品不足,除左條路問題,仲可以有咩問題?我番砌左幾次條路,都無解決個問題
traffic flow 得66%, 咁商鋪商品不足通常都係你traffic問題搞到d cargo truck塞住哂送唔到貨
見你應該係中間紅點果到塞死哂, 試下工廠區直接係外圍起條完全excluxive比貨車用嘅路, 兜外圍/起橋/落地底又好, 總之中間乜都唔好駁其他路直入commerical (唔好用oneway, 要預埋比d貨車返工廠)
等睇其他ching高手出招
大絕係乖乖地玩Steam版
靠原版行車AI道路設計再好都死

ching,我用返你張圖,講解下有乜大問題。

圈一:就好似上面有人講左,唔好咁多單向路。你高速公路出口直接駁落單行路,本身條路有車,你又將條高速而且用量高既落橋位加入去,到最後唔同目的地既車匯合成行迷宮/九曲八彎既車龍,仲會塞番上橋。

所以首要解決方法係減少單程路,而且盡可能高速落橋位就連接交匯點/路口,令落橋既車可以有多幾個選擇去到附近既地點。

圈二:圈二既地方多數有同一毛病,就係成區都因單程/只得一條路,搞到大塞車。當開始處理圈一既問題時,圈二就會好少少,但長遠要加強圈二周邊既道路連接

圈三:就咁睇兩岸只得一條橋連接,令到所有車都只向同一目的地(大橋)出發,令到下方圈二使用度高。

建議起多一兩條新橋,分流南北向既車流

以上只係睇圖而得出既初步建議,如果起新區最好可有高速連接,減少車流再行經舊區先上到高速,而新舊區要多連接,避免集中一條路。
Thx各位,我又要用長時間執路,哈哈
我都係咁..... 已經跟個report unsub晒有事嘅mod.... 可以點搞 load極都係99%
玩Steam裝mod好過啦
原版行車AIon9,紅綠燈on9
最初岩岩買試下唔用mod玩玩幾日就頂唔順
我又係 點樣都 load唔入個 city
好sad 搞咗成晚都玩唔到
disable 曬全部mod 試下先
定係d asset 有事?
搞咗成晚鏟broken mod終於入到
但入到去劃好區完全冇自動起樓
擺極都係空地 就嚟崩潰
好煩 依家完全 load唔到入去city
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞