Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(13) Airport DLC 1.14.0-f9

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
搞掂,謝謝
想問下大家
如果玩日系風格
火車會用呢個系列 https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1659753747&searchtext=jp
定係用Railway replacer
有冇人有興趣玩規劃比賽?
題目係一個鐵路上蓋項目
點玩
入去Discord睇🤡
祝各位新年快樂。上星期好多嘢搞,所以呢個星期先郁咗少少:
1. 將一啲路換去新版
2. 有啲紅綠燈一邊設定唔知點解唔見咗,要再整過
3. 用 BOB 加返冇用到嘅路燈,Network Skins 調整天橋下嘅街燈唔好穿
4. 發現荷李活道喺擺花街走咗位,令卑利街同嘉咸街對唔齊,連埋威靈頓街一帶再整過
於是而家淨係將羅便臣道駁咗落柏道,未有列提頓道上下駁埋干德道。加其他少少嘢。舊山頂道、波老道、寶雲道呢啲會幾煩。
夜景街燈圖:

(衛城道交匯處嘅彎位未對得好)
火炭南半山(WIP)
想問下有冇人試過啲地鐵行行吓迷路唔行塞死晒
起咗個十字路口,唔差咗起埋成個交匯處(除咗迴旋處)

為咗準備入伙要起嘅設施,順便起多啲原本遲啲先起路

唉頂,而家先見到改漏咗個明顯嘅常見失誤... 大家可以自己估下錯咗咩。

(第1期,未諗商場用咩起)
每次都發現改漏咗1個
用邊個香港地圖?
都係用返最舊嗰個 1:1,再改晒所有高度。因為想試埋現有嘅有咩不足,之後如果自己淨可以改善。
襯特價買左snowfall同Parklife dlc
2年無玩過新手鳩玩中
準備開局...

唔想起埋士美菲路同諗點重建,用概念圖起咗呢度先

鳩砌
唔起平台上蓋住
(背景另一面隔籬嘅玫瑰新邨都未起)

起住已經重建完嘅第1期先
其實隻game而家係咪唔俾人裝mod,我淨係裝咗TMPE, Move It, Harmony同一堆日本asset就開唔到新game,compatability report都無話我啲mod要取消訂閱
試吓disable harmony ?
你要入 content manager 去enable啲mod 同asset
大家有冇試玩transport fever?
由train fever 玩到transport fever 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞