Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
你會唔會多用部notebook打字?
比較少人提及手提電腦既鍵程
全線Zenbook既鍵程得1.4mm, HP/Thinkpad新手提電腦鍵程係1.5mm, 得Dell Latitude仲有1.6mm鍵程
巴打, 如果1.4kg 內文書機, 有冇好推介?
13-15.6寸都得, 最好有一年保或以上, 一萬內
巴打喺邊?

一係去美馬買
人在紐西蘭,荒島國
兩個優惠都冇
睇過如果都係hp好似冇咩其他款啱,唔肯定有冇睇漏
dell就睇官網好多時都冇講咩個Mon 係點,唔知係45%ntsc定100%sRGB
睇下美馬連埋運費幾錢,依度唔少巴打買左$1749果部
但係我驚啲保養好麻煩
有全球保養一年
z13真係唔岩用,個設計係好,但係硬係覺得16gb,唔知點好
唔該巴打!
其實買俾小朋友用 應該有排都未洗打好多字
On9唔高轉點散熱呀
想請教下帶出街用係咪一定要13吋?
最主要係咪重量同佔小啲空間?
依家我局帶2.7KG出街
次次都腰痛
我懷疑側邊有人暗啞底笑尻我
好彩佢地睇唔到部機幾重
我出街一定唔會帶大過14
巴打我都係nz Jj
唔介意Lenovo 可以買5 pro
有時見佢做sale 都係25xx nzd 3060
或者等pbtech on sale
之前見到g14 26xx
巴打,你話Lenovo 5 pro,係邊部
我之前有睇過,但啲名太多太似
同埋g14係ROG個部?
有無詳細嘅spec可以分享下
Legion 5(fhd)/ 5pro (qhd)
睇自己需要配3060定3070
G14咪zephyrus g14( 依家我會等2022 version)
其實都係睇你多唔多拎出拎入
5 pro同g14 完全唔同類型
我自己之前就28xx (用公司卡)起 pbtech 入手zephyrus g15
之前Christmas sale同 Black Friday會平好多
建議巴打subscribe 佢 等佢有promotion先買
Just laptop 都唔貴 可以望望
Tks 巴打,我都係到諗緊等唔得AMD6000先,我會睇下啲promotion
幫個fd淘左部老母5pro 3060 10k有找
3070好似都係12xxx
是咪無國保?
有國保 不過人在香港 當佢無算
正常應該係一國際保養
唔g佢話唔係大陸就無保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞