Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果加多個要求「散熱效率高」 仲有無咩推薦
有無睇過Dell Precision 3561?
打機上intel勁啲
無論散熱定效能上都係
Amd勁係multi core嘅表現以及efficiency
電量上intel係垃圾
同樣配置嘅機amd 8個鐘電intel可能得4個鐘
價錢考慮都係重點之一
如果要比多1000先上到intel
咁不如比多少少升級張display仲抵
散熱效率高
同求
6000要輕
同襟用就可以THANKS
去腦場睇下有冇Vostro 15 5515
dell官網已經冇賣
你指既輕即係大概幾重度?
6000以下係有, 不過香港未必有保
我之前g15 g513玩cod開到盡都係長期8x仲唔夠?
想問下有冇人知shipbao係咪運唔到laptop 同埋想問下如果paypal用美金就淨係收credit card嘅charge paypal唔會另外再收
感激
~1.2KG
Vostro search 左13寸 Vostro 5310 1.25kg其實還可以
但佢#1 推薦淨係推5515既?
同埋CPU揀INTEL係咪慳電D/ 冇咁熱長命D?
睇下用咩比較, 如果TDP一樣係15w, AMD Zen 3 R5/R7係無 Intel 11代i5/i7咁食電
XPG Xenia 14 !1KG 以下輕薄機多多個好選擇!
https://www.youtube.com/watch?v=vKkYSYFKmqc
依部佢好似講到幾好i5-1135G7應該開到2D CAD?
一分錢一分貨
冇budget就冇選擇
今年intel大細核唔知電量會唔會勁返
如果勁到好似amd咁真係不得了
抵佢加價
今次multi core performance已經直迫amd
如果有埋核電
會令到Amd 得番勁igpu呢個賣點
3月先會有2022年既機買?
想買部tablet 又行到windows , 用steam 打少少機係咪得surface pro 揀
想問rog 個amd radeon graphic driver 係唔係要
自己去佢官網更新
tablet windows機 is a joke
就咁睇好似GS66性價比高D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞