Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
文書機咪撚買oled
傷眼+易燒印
跟頭post
咁有冇其他好介紹
14" FHD (1920 x 1080) 144Hz IPS-Level, 300-nits, 170/170 Viewing Angle, 1200:1 Contrast, 72% NTSC, 100% sRGB, 75.35% Adobe, Anti-Glare, Adaptive-Sync, Pantone Validated

雖然144Hz 但呢個算唔算廢mon? NTSC,sRGB,Adobe 呢D好似正常?
打機用
100% srgb合格MON
巴打你好
想請教一下
我見上面兩部個mon 都係寫300hz
想問下點樣搵2k 165 型號
香港極少(好似直頭係冇)
屌你老母香港啲電競NoteBook貴都仆街都算,啲Spec都硬係柒過人/冇乜選擇

可以自己去Amazon/淘寶睇
諗住打下機 , total war 之類
你出街望下先喇
上年7月打後既貨都換曬2k喇
D野唔係得網上睇,自己都要落場睇
機冇問題
不過賣家一定要amazon
正常都少喇,黎緊出新貨
邊間仲會入舊貨
廠都唔出喇
我真心細膽,打左去asus 個cs, 佢又唔敢講話保唔保,又未試過喺amazon 買咁貴既野,所以最後都係決定喺香港買行貨,貴少少都冇辦法

都Target左買Vivobook pro 15架啦,只係唔同spec揀緊,budget 加大到萬零蚊都ok, 1516緊要1650定3050好,因為我玩既game都主要係經營類遊戲/手機模擬器

多謝ching們俾咗咁多建議小妹
最後建議唔好揀intel
其他你中意
依家12代Intel唔抵買咩?
佢張表果隻係最垃圾果款11th
初初出比人屌到上天花板 依家仲拿出黎賣
11代h35系列垃圾是常識吧
H45系列先係好野
全系列加價
性能一定有性價比就冇乜
Intel 11/12代h45系列性能都勁過amd多多聲
如果選擇Dell G15 5511 (i5 / 3050) 個配備夠唔夠用? 麻煩大家
Amazon 保呀,呢到大把人試左
唔信咪食行囉
我見hidevolution 都有一樣spec ,有包國際保
上3060喇先11-12k
3050係老黃呃錢卡黎
費事佢買錯 鬼叫intel賣垃圾 幾多人咁貪平見到i7就以為執到寶
Hid最好直接去官網買
唔係到易出事hid同Amazon 互射波有排你玩
唔使功課就抵死喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞