Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
legion pro 5 同 victus 6 同一個spec (i7+4060)

兩部散熱好似都唔錯

點揀好呢?
反而想知會唔會有保留舊外型嘅十二代xps 13
xps 13 plus 個Fn Key 同touch pad 好on9
無埋個mouse pad不過想問下巴打你部notebook 多數用途係做啲咩
想知有咩問題官網都咁?
輕輕一推
Dell g15 官網問cs 有discount
係官網買都有技巧架, 你直接落單送貨期又快,即係現貨只係堆咗係倉等ship, 你唔會知個D現貨係咪其他人既退貨機
想要全新機一定係要CTO, 官網無既specs而你要Sales搵落單就係,加上Sales會話埋預計送貨期, 通常都3星期以上
呢個都有聽其他師兄提及過
的確
有xps嘅build quality 但都只係呢個價錢真係好吸引
唔通因為就出新cpu型號清舊貨所以平到咁
價錢算抵,但電池係33wh唔夠用, D人通常都會另外買66wh電池自己換, 價錢都係400左右,上網都唔難搵教學
為xps plus鋪路但老實plus有啲柒
點睇i7 xps? 又係10000左右
主要屋企用,如果需要時加錢換電都係去到1萬頭 ,咁計係幾抵,睇下仲有無平價小小替代,如果無嘅就去馬喇
red 卡好似食到 4%+5%
我唔洗高畫質,順跑就ok
部Asus X555u 用左6年
見到msi gf63 特價。有少少心動
https://hkstore.msi.com/products/gf63-thin-11uc

但見到頭post話 伏機
想問下有冇7000左右 可以剪下片(可能第時做野要) 打下機(陪fd玩LOL /RO…舊game Etc)
文書加輕度ai ps
Vostro 5310 ok?
dell嘅話定係有其他選擇?
謝謝
你呢部垃圾系列
Gf改模版既垃圾
7散熱會勁d
不過等新機喇而家
如果想要Dell G15 5511 可以點加減變到cto base
簡單做法係轉ssd size, 官網通常係16gb ram 配512 ssd, 你同Sales講要16gb ram 256gb ssd or 1tb ssd已經係CTO
進階方法係google search Dell G15 5511 pdf, 睇裡面specs揀CPU, RAM, Mon, 電池, web cam等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞