Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁Acer Nitro 5 AN515-45-R83E,大家又點睇?謝謝。
不了
呢個價位你睇dell g15 11800h+3060喇
2k芒係基本
creator你預2-30000差唔多
唔係你買返普通gaming laptop 黎用算喇
Budget 有限
冇2k 會唔會玩唔到或者會lag ?
好耐冇玩PC game 所以唔清楚
唔會有任何問題,
不過你果部唔係sold by amazon
所以諗住係HIDevolution 官網買
呢部我都想買
一直用開fhd
想知對一部15.6” mon嚟講
升上2k真係咁大分別?
睇youtube 片介紹話notebook 嚟講分別唔大
基本上你人眼睇手機都係可以分到手機既1080/2k芒分別
你話15.6有咩理由分唔到

依部減價扣完稅8100港紙抵唔抵?
無保睇下你驚唔驚
淨計spec 都叫平
輕 17吋mon 電唔差 係咪得LG gram?
唔係有1年?
Acer不了
低tdp性能差
係外國買一定係屌asus至少有一年國際保(睇型號同網頁)
再唔係有(方法)既就屌dell轉香港保
好似得佢17 16:10又輕
MSI GF / GL / Sword 系列 衰咩?
好似就快出gx650, 有啲想trade in走部gx551, 不過唔知仲值幾錢
有無ching 用過gigabyte aorus 15p
最近想換部機玩vr
顯示卡效能行先
見11代i7 3080 做緊萬七,有啲心動
想買部notebook出國 想請教各位巴絲

用途:會玩ff14, vr, 同埋打code
Budget大概16000$到

有冇人熟2in1 laptop?
想買番部黎用下,文書多睇片多,會拎黎用autocad睇下圖,畫低能2d cad圖
Budget 預8000內

想要輕身d 1.5kg以下
14"
Touch mon
有埋筆

intel U定amd好?
E個價位好多5800U 1135G7 1165G7
係咪點都要獨立顯示卡?
垃圾代理+垃圾模組+廢散熱低tdp gpu
我哋呢度唔介意你買完出個report嘅
垃圾芒
垃圾散熱
低tdp gpu
長用必買之選
20000樓上型號好難放
之前試過30000既機18000先放到
去左先買喇
邊有人咁戇鳩俾代理稅
到時睇下asus 回收咩價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞