Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇acer swift系列用家?
qc 如何? 用幾耐就壞? 售後係咪真係咁垃圾?
https://youtu.be/fRNxEL1AxWc

琴日睇左呢個 原過千四蚊 唔知work 唔work
買得唔好驚
驚就唔好買
買Dell 再加5年保
你都幾9唔搭8
咁呢個post可以關閉

想知某CPU,display card, ssd效能係點
買得唔好驚 驚就唔好買

keyboard 手感係點,trackpad順唔順
買得唔好驚 驚就唔好買

散熱得唔得,有冇影響效能,放膝上用咩感覺
買得唔好驚 驚就唔好買

個mon色水如何,實際體驗光度,顏色覆蓋率係咪spec寫到咁嘅數值
買得唔好驚 驚就唔好買

casing material夠唔夠硬淨,會唔會咁輕但原來紙咁簿,唔壓得,好易爆Mon
買得唔好驚 驚就唔好買

下刪10000樣討論問題

買得唔好驚 驚就唔好買
真係各大牌子都應該請你做cs
所有人有問題一句 買得唔好驚 驚就唔好買 搞掂哂
Siu4 我第三句已經話左比你聽點做
你呢啲問題邊個可以比個正確答案你
到時壞左咪又係你自己受
仲有係呢個地方要問長問短都唔方醒目得去邊
係咪要人人老馮服侍你 都on99
問緊有冇用家經驗
你係用家有用過或用緊咪答到
咁你係咪用家? 你有冇認識過其他用家經驗分享?
冇嘅話講咁多做乜?

"買得唔好驚 驚就唔好買"
你明唔明咩叫9唔搭8?

"到時壞左咪又係你自己受"
主題係希望搵到用家分享,你又喺度9唔搭8做乜鳩呢?
你真係痴得幾勻循
9唔搭8嘅極致
咁你慢慢
世界抹黑了大戰 can you feel
其實間唔中就會sale 不過外國黎講bf 同cm 一定會平啲因為年尾清舊貨。
香港行貨就平極有限,加埋今年新機貴咗,都唔好期待舊機會減/減得多
講真我都好守禮儀
有人性格就係中意辣火頭
靜係中意人地服侍到佢週週道道
咁都可以鬧一餐要答佢好似老鳳咁,唔該都冇聲
衰d個句如果係其他區咁問實比人屌到仆街
我認同你呀,每間廠都有佢嘅優點缺點驚就唔好買
USB-C 3.2 Gen 2 (support data transfer and DisplayPortTM 1.4)

咁樣的話駁Mon 出唔出到 2160p 144hz?
睇你mon dp 版本
5 pro 行邊到有得買?
我個mon 都係dp 1.4版本

因為見到無咩usb-c display port 線 可以輸出 144
好多都係120

本身睇中部legion 5 pro 我多數駁mon玩
但怕唔support 4K 144 唔想浪費左 個mon

所以想了解下先
冇問題

我部g513一樣接緊mon
灣仔電腦城 見到有間專賣Lenovo
想買老母 5 pro , 豐澤又冇晒
邊到買比較穩陣?
price就有啦 仲可以講價
Bro 用Usb-c to display port adapter 定用usb-c display port 線 駁mon?
邊樣會好啲
Budget10000蚊,主要睇片唔打機,同想裝software打code,有咩牌子岩用
我其實想買MBA,但係今年會出新所以想等下先,MBA唯一缺點係冇touch screen
如果係window有咩好推介,最好有touch screen
我直接駁mon多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞