Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
8k內買電競係咪on9?
可參考#1
我會話唔係
邊度見到?
3060起碼都15k
買左部HP翻新機 17.3" R5 5500U $4000
估唔到個樣完全全新 無花無崩
第一次買體驗唔錯 多謝各位上個POST介紹過

點睇HP 既機?
https://www.youtube.com/watch?v=nNSAqOl9gJg
又幾靚仔
呢部Amazon唔翻新好似都係貴小小
不過開機順順利利就得
其實只係貴$500
想試下買翻新
https://youtu.be/OYvXx6x3AKc
終於逼到煙條發力雖然計電量應該都係ryzen/m1贏

黎緊zen 4/m2有野睇了
淨得nitro 5?
而家唔畀多少少買I7好似差咁D
咁你比多少少咪唔使差咁D

有無師兄可以講下依部值唔值得買?
要求係低,但要用反357年買貴少少會唔會好啲?
用到第五年部機唔壞都好,你唔嫌佢慢都偷笑
如果唔係真係指定要window,買apple 都可能頂到5年既
收上代二手中階機
除左msi gf都冇其他
唔好意思想請教下
有部asus rog strix g733駁mon玩
我無論開咩game一開「效能」mode或「極速」mode就一定會每幾秒lag一次,140fps跌到15fps左右,兩秒後正常返,但好拿煩,裝過geforce最新driver都係咁

而家長開「靜音」mode就穩60fps但好曬

想問下有無巴打知點樣可以fix到?
美森sold by amazon
Acer Swift 3, AMD Ryzen 5700u, 8gb ram, 512gb ssd, 14 inch sRGB 100% FHD
640 usd
過熱?你check下溫度
買水貨平5千 不過無保養
駁mon本身都會佔用gpu
試下駁mon時用直連port
套裝價
唔好意思想問下駁mon直連port係咩意思?
現時係laptop hdmi直插mon hdmi
定係我誤解左? Thanks
係熱既 80幾90度,係咪攞把風扇狂吹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞