Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
GS係屎
垃圾散熱
賣高階機價錢但會假散熱頂唔住自己降頻
msi得GE GP買得過(2021年黎講)
唔知2022有冇轉模
但個散熱
各位巴打,我想問個白痴問題

想問下各位用laptop嗰陣會唔會一路叉電一路用
我想咁做但係好驚粒電好快打柴
2022年版Zephyrus G14就肯定唔止13K左右啦
有留意開前兩年嘅Model都知道,呢部嘢基本上唔買(接近)頂配真係唔好買仲好。低配嗰啲又貴又廢…但(接近)頂配嘅價錢平極都都15K起跳。另外新機缺貨問題都未計,懷疑有排等。

真係要平靚正嘅話淘仔Zephyrus M16(有國際保)按埋你要求Upgrade 13K有找添。

另外就係你如果會間中攞出街,對我嚟講低於2kg(唔計火牛,出得街用都係100W Type-C叉電)係標準。
部laptop買咗冇耐已經長插冇炆過電
唔理咁多 用得爽最緊要
反正呢啲電子野最後個命運都係長插電用
無謂為咗吊長啲條命影響自己使用體驗
其實你都啱
price.com.hk香港有幾間鋪賣m16水貨都係around $13000
可能最終答案都係佢
m16咩都還可以 但係風扇真係好那嘈
gaming laptop會
文書laptop 開光個mon 起碼都挨到6個鐘
唔該晒
想問埋RAM要幾多夠用?
你一定會後悔
利申: 之前買過
最好16GB 啦
flow x13
$10,000 budget, 用黎打機 多數玩下lol,l4d,gta
你哋會推介邊部?Thanks!
好似唔錯
等2022版本
好似冇得唔等,之前問左好多間都冇哂21年貨
咁最平都兩萬起跳
當你叉爆電100% 但又keep住叉電一路用先有事
呢加應該大部分機都有控制住你部機叉到幾多電就停
開咗個mode長插用無咩問題
我開60% limit 叉電用咗2個星期個recycle同battery maximum wattage 無變過
日本amzon果部剩本體
行gtx1650果部退完稅寄香港好似1萬鬆d
剩主體唔連外置顯示卡既應該唔洗2萬
利申用緊2021果款等2022款出換
同埋想問下點解你地唔推介呢部嘅?thanks
https://www.gaminghk.com/product/g71md815/
老婆部文書機啱啱瓜咗
想買返部畀佢瞓喺度睇下劇 有時喺屋企做下文書(唔會帶岀街)
唔會攞嚟做任何操重嘢
喺一要求係有number pad打九方

係咪呢部可以去馬?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞