Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (84),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
3050 同3050ti比我一定揀3050
兩張都唔係好野 壓低個cost好過
https://www.aeoncity.com.hk/cny_setsales/cnya2.html

如果係呢個list入面揀一部,邊部會比較好? 文書機,少量畫圖
Thx
講明係用咗一年, 果時都無咩款好揀
有得揀都唔會再揀MSI
所以部gf63 i5都係can屌able?
你係咪睇錯獨立display card版
正常就差距10%到
通常ti起碼貴100usd
呢啲好睇機型
有link就最好
始終係 老黃 邊有咁好死
留名學野
睇#1 垃圾qc
垃圾低色域mon, 連100% srgb都冇,d色水廢過腦場求其執一個一千唔使既mon
qc廢,預佢兩年貨仔
散熱差+低watt版gpu,你預風扇開都盡轟轟聲都係煎蛋同降頻,打機冇得開高
msi只有ge gp系列正常,其餘一律建議畀多少少/砌desktop/買2021年asus strix g15
文書用就唔好了,部機外型係ok, mon又係16:10, 但CPU加散熱問題令部機使用時辣手,超食電用得4-5個鐘
請問唔拎出街,平常只睇下片 打lol同用photoshop的話有咩選擇?
送畀朋友的,唔太熟應該咩價位先用得順
唔該哂咁多位巴打
正常windows機 4-6個鐘係正常情況啦
你咁講比個假希望佢以為買其他會好好多
冇人叫你唔買gp,ge
係你自己走去買垃圾再怪間廠
巴打想問下如果萬零蚊左右,想買部可以touch screen 嘅laptop做文書同埋得閒睇下Netflix ,有咩推介? surface pro 7同 Acer swift好唔好用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞