【公子會】《病港II》(46)

926 回覆
1063 Like 14 Dislike
仲要有單車
[img]圖片網址[/img]水緊咩
唔好意思臨瞓前睇 睇到瞓著 hi錯quote文reply
終於刺激返
仲要屈死左係間地產舖入面 都走到
係少佐俾佢踢咗入間舖
史高維係咪會做下一個白魂
「他本人都站不穩的半摔下來……」點解又可以喺咁多人同有單車既情況下走得甩
係少佐既打鬥場面
每日一推
up
加多兩句話走入建築物然後大本營驚有病者唔入去會好d
見對方健步如飛,附近病者又開始起哄,少佐放棄追趕的念頭,把受傷的史高維和艾匡移送安全地區,方為上策。

少佐聯同大本營搜索隊數人合力抬起傷者,送入將軍澳中心後,單人手持金屬球棒守住大門,對抗擊倒闖入的病者,身後的搜索隊則舉矛補刀。

「嘹嘰──」首當其衝是大鼻。

他右臂一揮把大鼻擊打得暈頭轉向,直線的路走成傾斜,然後仆倒地上,給搜索隊萬矛穿腦。

「嗉咿咿咿……」第二隻是做出忍者跑姿勢衝來的大耳。

少佐換左臂再揮,下場跟上一隻大鼻相同。

最後是滿臉刀疤的舌女,發出像女鬼可怕的笑聲,傳入無人的商場中迴盪:「嘿嘿嘿嗉……」

少佐雙手舉起,看準距離敲落舌女頭頂,把她一下打趴,接續再多敲幾下,見腦袋凹陷才罷休。

一名大本營新人戰員,不禁拍掌:「少佐好嘢!」

「唔好擦馬屁住,佢兩個咩情況?」少佐問。

「男嘅完全無哂知覺,女嘅爆哂缸,但睇落有意識……」話口未完,艾匡當場扶劍坐起,嚇呆檢查人員。

「你最好訓低先。」大本營戰員勸說。

「我……」艾匡用手背輕觸鼻孔,痛得皺緊眉目:「啊……」

從不知何時開始,艾匡可說是多災多難。

「第二次襲擊,艾匡你識唔識嗰個人……帶住龍頭面具。」少佐把球棒倒轉撐立地上,鎮守商場大門。

「我喺大本營見過佢,估唔到……嗰陣已經覺得好可疑,只係估唔到佢會追到出嚟……」艾匡用掌心搓著額頭,消除暈眩感:「史高維佢情況係咪唔多好……」

「可能腦創傷都話唔埋,我哋檢驗唔到。」大本營戰員們束手無策,唯有指望少佐:「少佐,我哋依家點做好?」
做出忍者跑姿勢衝來的大耳
有新劍用
湯婆黎左呢邊無返過港島
湯婆會唔會令艾匡再黑化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞