千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
成套劇串撚到,唔明點解Jennifer Lawrence咁左膠會拍
終於明點解Jennifer Lawrence會拍

都無睇到死哂
全球暖化只係科學家估
證據邊度夠令人一定要信佢
同香港嘅情況一樣, 就嚟俾人滅族留島不留人都仲要鬥黃鬥藍
另類災難片
Netflix 終於有套電影睇得過
你地吹到咁大

前半段好拖,好難代入
係後半好返啲

Btw, ariana 係套戲中間花咁多時間唱歌好奇怪
sell歌sell人 去deal 請到佢拍
"99.78% to be exact.
Oh, great. Okay, so it's not 100%"

btw, thanks for proving my point
你而家有99.78?
未到神作囉,但都算係近年佳作,尤其Netflix 拍埋咁多垃圾片

利申:我都覺太長睇得有d辛苦、前面長d冗長
應該冇掛,global warming is mainly contributed by China
呢幾年無睇過套戲可以一take搞掂
ching咁都悶,人生閱歷未免淺咗啲喎
*有d冗長
前面唔俾個肥仔咀 但俾Timothee咀
好離地
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/world-58145363

IPCC的這份報告非常肯定地表示:「人類的影響使大氣層、海洋和陸地變暖,這一點是明確無疑的。」

英國雷丁大學的埃德·霍金斯教授(Ed Hawkins)是報告的作者之一,他說科學家們在這一點上已經毫不含糊說得極為清楚。「這說的是一個事實,我們說得再清楚不過了;人類正在使地球變暖,這一點明確無誤,無可爭議。」

該報告的作者們說,自1970年以來的50年中,全球地表溫度的上升速度超過了過去2000年中的任何相同時間段。這種變暖「在全球每個地區都已經造成了許多天氣和氣候的極端情況」。

我冇,亦唔識睇個Model,不過我諗個percentage都幾高嘅
想問Chris Evans邊幕有客串過?唔太覺有佢出現過
check imdb 話係deven peters 尾段話拍咗套戲果個?
完全唔係講 covid19 .....

佢用發現個comet 到佢撞去地球呢段時間,去比喻返環境氣候問題。暗示緊好多科學證據已經拎左出黎,如果地球人再唔做野既話,地球就會玩完。但係好多人都唔去理 / 唔信氣候問題真係存在,到佢地親身感受到個問題既時候,好多野已經太遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞