千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
佢好撚正真係
應該唔係佢本人啦
應該幾多錢都請唔郁佢依啲老戲骨影后脫啦
只要做得好,咩background 都冇所謂
想問下你會唔會俾一個冇相關經驗嘅人幫你開刀?
香港有楊教育局局長
其實真

例如有個做private equity定hedge fund嘅女商人喺Trump’s presidential campaign捐咗個maximum rate出嚟(好似最高都係幾萬銀 係唔知枱底仲有冇俾更多

跟住佢做咗美國駐丹麥全權大使
嗰期北歐幾國都頗有微言咁

美劇Billions上季個光頭佬諗住做丹麥大使就係拎呢件事做藍本

唔係話拜登上台就會更好in every way
而係純粹係point out每樣嘢都有好有唔好
一刀下定論就變咗just look up / don’t look up咁
咪同環保議題一樣,既然地球最後都冇得救,梗係live as if there’s no tomorrow啦
呢套野真係數盡人生百態
又幾好睇
勁好睇
睇完覺得好正,但係就太長啦,有啲細節位可以刪減少少
屌埋中立撚
連登仔:咁我再開大d個冷氣先
所以我都奇怪同一班人又會笑戲入面don't look up既人 不過廿年前都有人講知識分子已死 都唔係近年既事
鳩估,

點解有D人覺得唔好睇。

應該係同個人真心有幾關心時事有關(不論左/中/右/環保)
有類人, 真係娛樂至死,不談政治果班,
應該會覺得幾悶。
最尾啲片段都可以思考下
真係改變唔到 世界末日到喇
你最想做既係乜

永遠既精靈女皇
諗起真實既Leo都係話全球暖化,叫大家正視
我諗佢拍呢套戲都好身同感受
代入Pandemic 咪仲實際
暖化講緊個後果唔係即時毁滅性 到時有後果果時我地都死撚晒,邊會有人重視
所以話人真係抵死
如果你係相信末世論 佢由第一次係白宮等 到don’t look up果度都係好令人反白眼 有諷刺意味唔代表佢係好劇情唔悶

我由播左15分鐘後就等左兩粒鐘 目的就係想睇班on9自食其果 睇佢地點死
愈老愈正
Thor 3中做Hela好能型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞