千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
口罩有用 其實最初係左右都唔信(美國)
唔信科學同立場未必有直接關係
未必係蠢人,係自身利益為上既人
大陸連Netflix 都睇唔到
仲串埋中國的會爆炸 平時吹到自己軍備幾勁 發射個核彈都爆
香港淪亡緊,你重係到睇Don’t look up同上連登,我屌你老味
其實美國醫學界當初都出聲都同人講話無證據顯示帶口罩係有用。相反個陣亞洲d人就開始戴。

呢樣野同套戲入面一樣,2個主角只係 michigan state 既教授同研究生,講野無人信,直到一d ivy league 教授證實佢地無錯既時候,d 人先開始信佢地。
最好睇係最尾見到總統鮑鮑
好明顯替身,反而籮柚個幕有機會親身上陣
點解要全裸搭太空船 重要清一色老野
你真識食
so sad
Don't Look Up
Donald Trump
套野太著重影射一個人,搞到感覺抹黑多過諷刺
Just look up好聽到傻
後段嘅粗口歌詞好正又好聽
我睇左先見到個留言
睇完如果真係有世界未日

個解決法應該唔應該一人一票投出黎?

不過資本家/獨裁政府操控媒體, 大眾又比媒體控制到

大家投出黎個結果可能都未必係最好
其實套戲基本上諷刺曬全世界,人人有份,永不落空
政界(左右)
商界(科技)
傳媒
學界
娛樂圈
大眾
返去讀多次小學啦
有財有勢高層多數老野
冷凍應該係全裸
見到呢我淨係諗成班老野點生仔
「Meryl Streep 嗰總統好明顯就係Trump 」
咁可唔可以解釋多少少,有邊啲位係明顯就係Trump?
佢連Clinton個樣都出埋喎
唔好諗邊個影射邊個,全部大兜亂混合體
或者佢真係講緊 global warming 之類. what ever.
睇住之後只係覺得,睇完又係咪覺醒?
科學?科學都係政治,唔係套戲入講成日講 peer reviewed 就純真相、純客觀。理性係只當你唔肚餓、唔恐懼、冇性欲、暫時無所求果陣出現既幻覺。當知覺得唔到滿足,理性就會露出真面目。
所謂既 Media Training 就係玩弄人心。
我都覺得好似香港
呼應返前段JL發癲
Leo上咗位開始迷失,後來俾手機老闆鬧完先醒覺
佢感受到JL個種絕望,所以先發癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞