千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
即係只係冇露點 身材係真?
香港都唔撚關你事,你感條撚??
走左就咪撚judge仲留低係度捱既人啦屌你老母,留係度既人做乜你都無資格出聲啦
真正推遲個死期嘅方法係停晒所有礦場電

而礦場唔係昇斗市民持有嘅物業
笑你班垃圾連走嘅決心同能力都無,值得俾港共奴役。繼續用安心出行啦支共奴才,你哋係狗咋,我唔係評擊你哋,係企喺鬥獸場上面食花生睇你哋俾人玩,好好笑😆
露背應該係真掛
解決問題個權力根本唔係我地手上
一直都係奴隸

就好似套戲咁平民做哂所有野
咪又係比個有錢佬stop咗
同環保撚一樣
我地點慳都係多鳩餘
d廠一日就等於你一生既污染量
當然你可以 不以善小而不為
但重點係
解決問題個掣從來唔係我地手裡面
替身黎不了
入面有青衣
喺自由國家生活嘅人點會驚港共奴才?打人?你哋連唔用安心出行都做唔到啊
串緊一點也不能少
睇呢個post都應該Don’t look up
講套戲都講到有罵戰
同自己條命唔同
唔係個個覺得地球長遠係點好重要
生活已經多野煩仲邊得閒理呢d野

同埋無乜人有easy fix
你話如果每日開少個鐘冷氣就救到就話
如果要全人類degrowth大大降低quality of life嘅好多人都會覺得唔值得

所以有d人嘅心態係寧願等睇有無黑科技研發到出黎救世算
無就等收皮
呢個都係
好多野會變ghetto tax
要執行要確保到可以補貼返窮人
我覺得呢個種應該係串緊監控
匪國盜取個人信息,就連總統一舉一動匪國都知
所有角色都係假名, 只有習主席落真名, 只有騙子才是真的, 導演真係好撚識玩
只有騙子才是真的, 呢個真係諗唔到
j左梅ee

幾好睇 黑色幽默
忍左成大半套戲臨尾一下爆曬出嚟
bro.五眼開果個只係碼頭黎。救生艇應該係係落左地既人起出黎

利申下個禮拜去加拿大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞