千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
問題左屌屌右屌屌無乜意思
套野真係無乜深度仲衰過the big short
覺得咁樣死已經係最幸福啦
諷刺啫
有d位我都覺得被諷刺,但覺得可以諗吓自己平時係咪真係咁
都算有少少打開思考嘅價值
咪有講 India China Russia 個 launch 失敗咗
佢歇斯底里個樣好多套都一樣
係,點都有一代人死係末日架啦,可以同自己屋企人/朋友死好幸福架啦,至少唔係番緊工死
我好鍾意啲細節,三星將軍收錢好好笑,jlaw 重好介意咁講多次
英國科學家話戴口罩唔只無用,更加會因為口罩濕氣重會加快細菌生長,佢哋係由細到大都係咁學,所以當時無英國人會帶口罩。
不過失敗個原因都好明顯
連射哂上去都可以返轉頭
要廢哂其他計劃
得一個人有動機
有無人睇完套戲係咁loop Ariana 首just look up
Timothée Chalamet喎
姐弟戀
佢係有講個博士第一個發現,後來有其他專家計到同樣結果都冇人理,你其實睇咗啲咩
當醫院做手術都戴既時候
話口罩唔止冇用仲衰過唔戴真係好撚醒英國佬
班鬼佬有時係上腦硬係要同亞洲鬥氣
我地亞洲認為正常既行為都睇唔起
戴個口罩你好我好 其實唔使咁抗拒
見到亞洲人戴仲笑9人pig
原來真係有白卡上連登
美國可以拍一套串到美國一棟都冇既電影

支那人只可以睇
明明成套戲就係地圖炮笑曬成個美國發生緊既事,但係仲有人執著佢串緊侵佢串緊拜登
就係呢啲兩極分化搞到成個美國依家好似傻仔咁
如果真係有彗星
希望Elon Musk係真係去解決粒野
而唔係為左上面既資源去改動個plan
劇入面為左自己手機公司股價真係好仆街

我唔明一開始架火箭點解要調頭
留係太空standby 做plan B咪算

同埋每個國家都應該要總動員啦
起碼要plan CDEFG
咁先合理
現實真係咁玩遲早比俄佬/大陸救世界

不過除左科學家,根本好多人都唔會有危機感
個個都旨意會有其他人去解決
船到橋頭自然直咁⋯
好似上面巴打講
解決問題個掣根本唔係我手上

套戲真係幾好睇
我諗住唔係得NASA先有呢d危機處理小組,其他國家發現到呢個情況嘅處理方法都唔一定同美國咁嘅情況一樣。

仲有,既然印度,俄羅斯同中國有心launch,點解唔直接focus多d或者講多少少,反而係剩返美國度推just look up,個感覺做到好似真係得美國先做到嘢。
入面咪講左原本中印俄都參加左白頭佬個計劃齊齊揾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞