千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
轉登replay 幾次
幾好

右睇左膠
左睇右膠

白有白好
隱亦唔少

最後、都係面對自己尋求丁點心靈救贖。
其實用六個月時間起地洞或改已有嘅地底建築做防禦係OK
尤其喺冇受正面撞擊果邊嘅地球
佢個個都屌,冇話淨係屌邊個
個有錢佬我都可以理解做貝索斯elon Tim clok 蓋蓋班有錢佬混合體
套戲帶出既唔係「極端」定「均衡」,而係你話我極端我話你極端,講道理係 bull shit ,情緒動員係王道。現實係咪如此?誇大左既,但我自己認為個主旨係咁,將套戲睇成「諷剌全球暖化」就太窄啦。
呢套野應該大部份觀眾都成為左套戲既諷刺對象
所以好多人唔鐘意
其實有睡眠技術你係地球外邊等幾百年等d灰塵冇晒先落返地球都得啦
你睇返Marvel算
睇緊笑緊,真係唔錯,唔知邊個同我講此片
其實用唔劇透嘅方法都可以講,唔係個個都會死 (at the time of any scene)
開頭我都覺得爛爛地,後半正好多
後半好想快啲睇到世界末日
最後晚餐個到愈睇愈不安, 雖然最後係同屋企人一齊
但係代入去知道一定會死又會好不安
個AI演算法推算到總統個死法好鳩,
勁到連支那人都代入到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞