千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
真係去到一半先開始戲肉
你可以elaborate下你嘅諗法
我係幾有興趣聽

點解你唔係想說服人?
如果唔係為說服 咁點解你會表達自己嘅政治觀念?

「有好多事就係咁現實」係咩意思?
你意思係「政治」就係咁現實?

「我只係令其他人接受得人舒服啲」
我認為咁做係好啱呀
溝通都係要喺雙方舒服嘅環境下先可以做到有效溝通
搵交嚟嘈又係何苦來哉?
我覺得佢係用希拉莉既底 但侵侵既行為 民主黨既作風
然後個金主就係joe mix apple mix Elon musk
地圖砲打晒全部人
包括兩黨同美豬
唔會話超好睇

但套野尻下尻下嗰種反諷幾特別
梅麗史翠普都未計
總之全部都係星 求其一個開套戲做主角都得
只係睇唔過眼,不過人都係唔想去深入思考

因為呢d野好痛苦,又唔會有經濟或者情感上得到幫助(眼前利益),或者無一個出路

咪好似套戲咁,唱下今天我打個飛機。或者委過於他人,非常現實同貼近人性。

我都係呢個位掙扎緊,可以做到乜野
一聽聲就知係呢條左膠撚
我諗好多星都係睇到個劇本好玩先拍
正正經經既劇本反而難聚集咁多明星,或者要天價
Hollywood班仆街全部都憎架啦
仲要有ariana grande
標題無打劇透
入面劇透又唔加密
我見個名幾有趣先入嚟睇下咩戲啫
所有劇集討論區都講劇情架啦
唔係討論乜?
下次小心啲啦
不過呢套知結局都冇所謂既
中間笑點先係主菜
係冇左最尾個驚喜啫
我知講劇情但無諗過第一頁就中
睇開嘅都會加密
唯有過一排先睇
咁你都係差唔多啫, 你都冇咩特別意見畀出嚟
唔知你睇開邊幾個電影討論區會加密咁on9
我眼見連登十個有九個都唔會有
臨爆嗰下之前一刻的半裸女係邊個
佢個仔(個幕僚)
點解你唔係想說服人?

如果唔係為說服 咁點解你會表達自己嘅政治觀念?

你話睇唔過眼
係睇唔過眼啲乜?

睇唔過眼連登 / internet太多和理非(唱今天我嗰啲人)?
永別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞