千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
胡鬧之中其實想帶出好多野,有社會問題 d 人淨係鐘意追八掛野無謂野、將好多野都娛樂化、政治問題美國政府做好多野都係為左選票、醜聞、政客水鳩人,d傻佬又真係相,但係就連擺係面前既事實都唔信等等,操守問題,三星上將都可以呃鳩你廿蚊,人品格同職位根本無直接關係,心理問題,好多人都係鐘意去逃避負面既事諗著會自己搞掂,商業,d生意佬一味為左錢,重有私隱問題,科技發達令到一間公司可以知道晒你所有野,包括連你唔知既野,婚姻,其實出軌嘈黎嘈去都無用,講一堆廢話到最後其實都係要二簡一,重有就係最後個 world end 既結局,唔係好似荷理活片咁所有事都最後都無問題架
頭先訓教前睇完,估唔到又幾好睇
一開頭笑到仆街,後尾開始笑唔出
Jennifer Lawrence正能到
好大卡士
講明討論區 負皮同鬧你嗰啲都唔知做乜鳩
唔通咁撚反智成班未睇過嘅入嚟傾下平安夜咩
On99惡撚到
人如其名
比預期好睇,全程無悶埸
造型似Gay Cook
中氣似Biden
語調似Elon Musk
普通平民可以做乜?
兩邊都屌晒
我仲諗梗扮邊個呢?
啲死人語氣又好似邊度聽過
熟口熟面咁
以為係未日片,點知勁多黑色幽默。
Netflix 難得自家制好片
好撚正
好好睇
完全唔似Netflix戲
仲要無悶場先好野
其實套戲都帶咗幾多意義
同埋諷刺緊成個美國社會,唔止政治方面
不過嫌套戲太長,中間有啲位為gag而gag,睇到有啲分心要撳手機
後尾反而有啲意料之外
最尾啲人喺天台度瘋狂扑嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞