千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
洗唔洗由岀世個刻開始拍?
咁未夠哂起成轉合囉
咁就係電影風氣本身
無眼濕但睇完都幾sad
好睇

最憎啲戲會good ending 乜事都冇
岩岩睇完,好撚好睇,第一次係netflix睇到自家製好睇既電影
串晒全世界
師兄收返埋啦...
總統明顯係民主黨...
有金主,希拉莉克林頓相,有荷里活支持
其實都算係,佢應該係掛名,正職係幫總統搵資助,佢一開波聽電話就講緊咩無左80億funding。起碼佢識搵個黑人,同埋件事即刻匯報左總統,係總統叫睇定啲,唔關佢事根本
彩蛋好正
係你係套戲入面自己唔識得到去反思姐
諷刺既意義。
諗住睇下套戲係講咩
第一頁就劇透
因為唔係同一班人囉

好多人都自然當連登一黨人
根本就有唔同光譜 有人怨樓價高 有人怨炒得唔夠高
而且連登 論壇有個特色就係每個訴求一滿足 反對意見先會浮現(反對系先會出聲)個人愚見
例如全民造星有人推val 推gao
到佢地入到 反對派先會登場唱衰佢
但連登始終無統一政見政黨都唔見得一致啦
我就覺得全部陳腔濫調,佢所謂諷刺嘅嘢有邊啲唔係一早大把人講過?

舉個例:例如當年黃子華提出魚蛋論,喺佢之前唔覺有人咁講,而佢講出嚟大家又突然覺得好認同好有共鳴,呢啲精闢獨到嘅見解咪高囉。
關鍵位trump做得好過班傳統政客
中東咁,班政客根本無諗過真正解決問題
如果係套戲入面,trump一早射左核彈上去
呢d位只係好唔好睇,唔係主要問題
德國撤美軍迫肥婆以至歐盟考慮擴軍對抗俄羅斯,呢步做得無錯

Trump落左台成個世界亂晒,𣎴過咁班政客先可以權力尋租,收lobbying錢
不敢完全同意你對侵嘅觀點

唔係有咁多人有精力時間接收呢d信息。
呢套戲紅,令更多人可以反思,或者係有興趣去了解政治

咁已經係一種成功

影響唔到你唔代表影響唔到其他人
如果trump係套戲入面既總統,佢一早射粒核彈上去

你同唔同意。
你咁問一定有人同意有人唔同意
唔了解trump既
淨係覺得佢無腦redneck既咪唔同意law
就好似你呢d
呢套對我衝擊都幾大下
我之後應該睇唔返啲救世災難片
等於警匪片一樣
你明唔明我點解話唔敢完全同意你講嘅話

因為你係帶立場 帶喜好去講一個人 講一件事
如果侵整美國國安法 自帶立場就會認為佢係英雄
如果登整美國國安法 自帶立場就會認為佢係仆街

我明你講乜
你未必明我講乜
jennifer lawrence 好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞