千萬別抬頭 Don't Look Up 討論區

1001 回覆
222 Like 24 Dislike
嗰演唱會叫人just look up 其實都好膠,又唔會幫到件事,諷刺埋Hollywood 自己

咁中俄印如果成功就做唔到結局嗰效果啦。反而對比返 如果一開頭無order 啲火箭掉轉頭 (掉轉頭之前一切都好順利),後面所有野都唔會發生,包括中俄印自己do 但fail,咁先諷刺。
9x.x%準姐
呢幕笑到仆街
1000%係拜登
佢做撚到拜登企隔離忍唔住索人頭髮個心理
演得幾撚好下
巴打你都係睇返果D完美曲線英雄片把啦
比卡超 超音鼠都岩佢既
岩岩睇完。 好好睇
睇左二十分鐘
總統個仔成日拎住個黑色手袋,個袋有冇特別意思?
結論 藍絲抵死全家
Hermes 袋貴野曬名
最大問題係其實好多人連解決問題嘅決心都冇,係個人層面嚟講,我諗每個香港人隨口都up到3,4個幫助舒緩氣候問題嘅方法,但係幾多個人真係會盡做(包括我)?當然做完依啲嘢都未必可以完全解決問題,但全球一齊做至少可以推遲個死期,等科學家有時間諗ultimate solution。

如果同一個人講十年後會患絕症,但只要食素,就可以將個期限推遲,我諗9成人都會咁做,但係講到食素可以推遲人類滅絕,大家就聽完就算,有人仲會屌返轉頭
Netflix白卡冇優惠,你都係unsubscribe啦,唔好勉強
十年後死 我仲食素? 大魚大肉好過啦
唔係十年後死,係十年後患絕症,即係死唔去係係全身病痛
咁係咪都絕症 絕症嘅時候分分鐘冇嘢食 倒不如大魚大肉早啲嚟個了斷之後安樂死
有梅姨全裸演出
每個人有每個人嘅諗法,所以我都唔係諗住說服所有人
多謝你演繹咗套戲裏面果班傻西
還好 我分咗三次先睇得晒 有啲悶
上面有個巴打醒目,我就嘥足兩個鍾睇垃圾
世界就係咁荒謬,只要你左中右全面開炮,做個四方西,原來就會有咁多人支持因為人就係咁,總之插人、或者睇人插人就有快感,拍手叫好

樣樣嘢都係隱喻、諷刺,將社會精英階層全部描述成低能白癡不停抽水就會大快人心,原來連登仔真係好有做廢老維園亞伯嘅潛質巴打講得好,全套戲都只係講埋啲亞媽係女人、人云亦云嘅觀點,我只能夠話膚淺。
原來Chris Evans有客串演出
冇露點
死傻閪
而家無討論空間咁
問題係而家社會連膚淺都不如,乜都唔好講搵錢至上,最後一齊冚球剷。

反而彩蛋the last man另外諗起校園時機讀羅馬書11:15「如果他們被丟棄,世界因而得以與神和好;他們被收納,豈不就是從死人中復生嗎?」

最大問題係所有一刀切既措施都只會成為低下層所收既折磨
例如你話素食
咁點推行法 如果係加肉食稅或者禁食肉 即係變相搶走窮人食肉既權利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞