[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
係咪未開全螢幕書封?
開咗了
想問下 黑低白字好 定白低黑字好? 你地用邊個多? 我成日熄燈睇
LCD 就話有需要啫,eink 就求其啦…
利申:用緊白底黑字。
原來冇關係 thanks
宜家又死
如果顯示唔到你自訂wallpaper,咁部機休眠嗰陣顯示咩?
原本個書封
新手啱啱買咗ppw5 其實係咪日森membership會多啲嘢睇 美森unlimited好似冇乜嘢啱咁嘅
或者試下
放screensaver folder去根目錄
或者放完根目錄之後改folder名做「.ScreenSaver」
我用 過kindle 同boox.
Boox 可裝app 睇kindle
有冇ching用過boox可以分享下用後感

總覺得行android用耐咗會lag,加上app升級會唔支援舊android ver
好怕同手機一樣,買咗冇耐就頂唔順 (android手機通常兩年開始lag機)而又要換機
所以當初冇諗住買boox
師兄 個kindle 到左香港啦,都算幾快呀
入kindle 最大先50m. 如果成300m應要點做
啱啱都見到
應該星期一拎到機
Calibre 使用教程之通过 WiFi 向 Kindle 传输电子书
https://bookfere.com/post/157.html
做底的android os唔會更新,所以最好有新買新
自家firmware平均每年都有更新,support到去幾舊就冇人知,暫時上一代仲有update,兩代之前就唔知係冇定未有
用耐feel唔到反應有下降,可能因為我自己淨係睇書睇pdf,基本上都係裝左幾個app
平時睇漫畫同小說多
糾結緊OASIS 定 NOVA AIR S
2部差唔多價錢
BOOX LEAF 先岩
kindle ppw2021 有無機套推介
要睇你啲書來源,如果喺BW之類買嘅,建議leaf直接裝app睇
如果上網download免費書,就無所謂(都有得無線入書)
睇埋你要唔要實體制,要就oasis,唔要就leaf
著重type C就leaf,無所謂就oasis
咁大獲?
有冇人放paperwhite 4 即10代
想買部二手比小朋友用 自己用緊paperwhite 5
TG hkfifififi
好似係夜晚容易啲上唔到
日頭就應該冇事
謝師兄!想問Kindle pPW文章係咪冇得copy and paste
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞