[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
+1, 但諗住喺返香港買, 係咪友和最抵
有冇ching知道台灣kobo買書大約幾時再有折?
我都諗緊 但早兩日見到台灣做緊特價 好似係買libra2送600購書卷
我諗佢會不定時做呢啲優惠 所以諗住等下次再優惠係台灣網買
如果有大學email acct,睇下豐澤,學生價+100 coupon

學生價唔知仲有冇,但嗰陣我買第日就到貨,仲有書卷送
而家好似得番h2o有學生價 libra 2冇
縮到咁,早排朋友先買到clara學生價
邊個網
Clara/H2O 舊款 Libra 2 新款嘛
600 係台幣,即係香港 $150 書卷,每張 $25 共 6 張
+1
不過部 kindle 又好好地
諗唔到原因買多部
係囉屌咩撚野都唔得嬲左
新手掙扎緊買kobo clara定nia好,幾鍾意依兩部個size(淨係睇文字書),知道nia抵買,但係冇得較色溫同埋212ppi又真係差啲。
但係爬文睇到以前有人話clara好易hang機,自己嗰日落鋪試機都發現有hang機情況。
想問下kobo clara嘅用家,係咪真係成日hang機?
想問大家推唔推kobo sage
我見佢有手寫就有啲心動
但Libra係最新款

所以想知大家向揀型號方面有咩準則同意見
想參考下 諗清楚買邊款
sage同libra好似同期出
如果為手寫我勸你揀elipsa, 除非你拎黎當筆記簿jot 下notes就算,如果想寫pdf會嫌太細

我用緊sage,個form factor我唯一唔滿意既係重量,比起上代forma個種輕巧同重量分布,sage簡直係無痛降級,不過睇書同漫畫都好好
8" mon睇A4 size PDF,應該會眼盲
用開IPAD 同 Tab S7 既 text to speech 聽書睇書
Kindle 同 Koko 有無TTS既功能?
我自己入本書落kindle度之後有做highlight,有無方法可以係pc度睇返本書同時有齊個啲highlight?
佢淨係sync度係Amazon買嘅書
我都想知
想轉會
[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(14)暨交流區
https://lih.kg/2942636
[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(14)暨交流區
https://lih.kg/2942636
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞