[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
登入前係,但一登入,又去返個info only page

地區我一路都set 美國。

送貨地址就一路都香港… 唔知有無關係…
應該無,我都有兩個地址。
Kids+ 19.99 一年
Yes, I don’t know how to buy. Once logged in, as I was asked after choosing the plan, the previous choice disappeared…
有關簡轉繁問題,就算轉左做繁體字型,有時書入面出現斜體字都顯示簡體,唔知有冇方法搞到?
請問"全集" 繁體版, 邊度可以download?
將default 送貨地址轉返做美國試下先
試下用calibre個plug-in轉啦
想問吓 喺睇開心版漫畫,係咪冇得較向左揭頁?
係咪視乎個檔係咪mobi?
揭頁方向要喺電子檔裡面更改,可參考下面
https://bookfere.com/post/204.html
建議都係唔好攪咁多野了。
最有用嘅係學簡轉繁、頂龍學埋DeDRM就夠用。
用酒精濕紙巾抺個mon 得唔得,會唔會整壞個mon
我以前部kindle上代 用緊iphone 同宜家部sage 都係酒精紙抹 有時直接噴酒精 暫時唔覺有問題 不過長遠就唔知 始終出街又用 臨瞓起床又睇 我有小朋友 安全起見 寧願衰左買過部好過
玄學
琴日zlib epub用calibre轉mobi再send to kindle都冇咗book cover
Amazon食屎大
用ca第一次入係會無cover, 再connect多ca一之就會有番cover, bug嚟
入左本mobi啲頁數變到千幾頁可以點搞先變返正常
佢係位置(Loc)
唔同頁數(Page)
原來係咁,睇嚟限死左本書係用頁數定位置顯示,搵極都搵唔到有得轉
想問下用zlib down 嘅書 highlights and notes 係唔係sync 唔到去goodread ?一定要原裝係Amazon 買先得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞