[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
readmoo既書係無辦法攞出來
二手,唔知係咪有影響?
想問下 我見到post話可以把 kobo,google play放落kindle.
咁如果google play買左 可唔可以放落kobo?
細路仔先會揀
可以,破解左後轉kepub檔放入kobo
岩岩買左paperwhite 5,用黎build vocab之餘仲想練下d pronounciation,想問下有冇function係可以查完隻字之後聽埋個讀音?
No
有冇巴打用過Hyread Gaze Note
免費英文書有無link介紹
想問從其他網站匯入嘅書係咪無得喺kobo度underline同寫筆記
點樣可以直接係電腦transfer 書去kindle?
想問你地會唔會係Amazon 買書?

有小小confuse,kindle 個價係美金定港幣?如果係美金同實書差唔多
喺美國既amazon網上買野係計美金價錢,到你俾錢時選用港元付款就會計返港幣個價錢俾你
但佢同一時間下邊又顯示港幣?
唔清楚,我未試過呢個情況
實體書同kindle 個價有無相差一半?
我成日見我有興趣既D電子書都好貴,大概係實體書既2/3
2/3都可以接受
多唔多透過其他網站免費下載再自己transfer ?
如果自己下載免費書洗唔洗留意下個format?
https://book4you.org/
呢個網站有好多書,咩語言都有,你揀mobi同azw3就得,mobi可以用send to kindle,azw3就要用usb或calibre無線傳送
感謝 感謝
其實如果你買書既話,d書新出先至要買
岩岩search到我想睇既都可以下載 唔洗買
部日水PPW5 卡大樹 BOOT 唔到
又連唔到PC
係咪玩撚完
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞