[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
Kobo 出咗新春優惠,到13號
https://www.facebook.com/1760247017590348/posts/3112166842398352/

活動期間:2022年2月7日-2月13日
優惠內容:
🌟購買Kobo Elipsa套裝即減HK$270+送HK$250電子書券
🌟購買Kobo Clara HD組合(閱讀器+保護殼) 即減HK$160+送HK$150電子書券
🌟購買Kobo Sage 或 Kobo Libra 2 或 Kobo Nia送HK$150電子書券
呢個唔知喎 但可以點轉?入新字體?
但之前入咗係機嘅書前幾日都突然睇唔到
多數用內置字體就出到字
BOOX新手
想問下如果係READMOO APP上面買左書嘅話
用電腦CONNECT嘅話可唔可以拎返個電子書檔
多謝爸打
係我睇到你cm之前 我重設咗部機
再用kepub format就睇到 但就咁ePub 睇唔到
你想拎出電腦
電腦本身都睇到
中文書用Calibre 將epub 轉 mobi, 直轉橫,
之後啲標點符號錯哂.例如啲逗號同句號會貼底,引號會出唔到,可以點搞?
部機無啦啦又同步唔到又上唔到kobo store同overdrive
諗住reset佢先知Kobo唔知咩事
無啦啦deactivate我個account
又要搵cs先搞到
有無巴絲試過
BOOX本身個reader app舒服啲
發現原來喺google play買書最易del DRM
想分享埋比frd
第一個post有講
因為我淨係睇pdf,所以冇呢個問題

https://www.bearboss.com/Article/Detail/44466
我就咁google搵到,睇下啱唔啱用
Yes就係睇咗呢篇文打算去google play買書算
多謝巴
想問各位巴打
kobo會唔會有機今年出入門級新機型
最近土地問題想逐漸轉睇電子書
kindle少中文書唔考慮
但kobo clara 同nia講緊成4年前嘅model,仲要mirco usb+冇藍牙,真係唔太接受到
4. 轉完之後應該就可以,但我自己遇到多一個問題,應該係個plugin寫唔好(可能mac先有依個問題),佢啲標點喺kindle度睇會九十度轉咗......
所以我會喺 偏好設定>轉檔設定>搜尋與取代,改左啲標點
例如:
︐ 轉做,
︓ 轉做:
……轉做⋯⋯
︒轉做。

跟呢個? 定係 我要裝字體, 唔係好睇得明

同埋佢果個教學係橫轉直 唔知係唔係同我呢個情況有啲唔同
可能嚟緊出6吋新機
等唔切就去馬7吋libra2或以上機型

No 讀墨啲書係唔可以 download 落嚟,雖然佢寫有部分冇 DRM 可以,但99.9%嘅書都係有 DRM,死心罷啦
唔知你點樣得出呢個結論。
你 search 埋下面句野先再決定都唔遲。

e_google_device_limit_reached
要手動揾google CS解決?
係,雖然發生機率好似隨機,
但如果你一次過買十本八本,
難保你有一兩本遇到呢個問題。

最慘係,你要搞一輪先搵到個 CS(仲要啱時區),
而個 CS 又唔一定即刻知點搞。
就算知點搞,搞都要等一陣個 system update record。

唔急睇/獨家野當然無問題。
收到,咁如果要係BOOX睇,咁係KINDLE買最好?
可以READ到AZW
無大區別,到時睇下 Kobo 定 Amazon 多你要既書就好。
收到
same唔知係咪用得太耐
係X澤買左kobo nia, 扣埋coupon埋單$635
點樣有coupon?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞