[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
美國買kobo 有咩分別, 定一樣, 平好多
一樣
新手想入坑kindle,budget 800內,有冇咩推介?如果有巴打想放二手嘅話都可以
800做乜唔買新機?
想問吓kobo如果壞機可以去邊整?好似啱啱過一年
個畫面freeze咗,得一個角落識郁同有反應
Kobo啦 中文書多好多
英文書又大把free source
好少人會整
整得個價可以買過部
你聯絡kobo問吓好d
Screen freeze 網上有d古怪招數作為最後手段
我記得有條友話放雪櫃(未fact check)

Btw, 我對上部濕鳩boyue過咗一日保養就freeze
你係咪好耐冇開過部機?
唔係呀,日日都有用
早兩日突然就咁得右下角個角落位開、閂機係有變化
但冇跌過冇盛

過保養先嚟壞好灰咁你最後冇整到?

我試吓先感謝巴打
2個牌子我都用過,kindle個系統穩定D
Thanks! 但穩定係咩意思?
係咪樓上講個啲freeze screen
出問題比較少,我買的kobo glo hd,常常連唔到wifi(真係好考耐性),試過一段時間無用就會淺色,kindle從未試過
kobo會死機(可能裝左koreader嗰D額外野落去,玩機係幾好既選擇),kindle,從dxg用到kpw4都好少死機
Kobo sage 有冇人試過搵唔到wifi
係load極都搵唔到

另外有冇人買埋支筆

Kindle 個系統真係穩定好多
唔該非常詳細嘅解釋
我再睇下Amazon 個library 多唔多我中意嗰類型嘅工具書先

感謝
我都覺 換左sage三個幾月 如果壞左會換返kindle 成日唔識轉方向 個制又成日冇反應 要touch screen 轉一次頁先正常返
我部sage都壞左mon,但我冇撞過冇頂過,長期有官方cover保護,我搵左官方,但佢似話係我人為整壞,要我畀多啲資料先再判斷,未必肯幫我整
你router用緊5Ghz wifi?
試吓開返2.4Ghz黎用

屋企部kindle oasis、canon printer都只係用到2.4Ghz
係佢wifi個位完全空白,搵唔到是但一個2.4同5ghz ,要重新開機先得,好on9
kobo 應該係收唔到5ghz wifi訊號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞