[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
你係咪想講好唔好揸手
10"以上想要輕,應該只有moolink呢啲sony家族滿足到要求
一來重心分佈唔係太好,我覺得佢個光面好痴指摸,Libra 2 嗰隻磨沙面好啲,不過 8 吋睇漫畫係爽嘅
網上review普遍都係講部機輕,而事實上的確係比大部分10"ereader都輕
至於screen,我暫時都冇見過有人投訴
可能巴打你特殊啲
可能好耐無買過
前排先俾過一次半價code
羨慕,啱啱入手控制緊自己唔好亂買書😂

有code就可以大手入一野
唔係講 screen 差,screen 係 Carta 1250 暫時係最新最靚啦。我指面 cover 黑色部分係光面,好多手指模
我覺得既然唔影響閱讀,而佢基本上係10"ereader中最平,呢個問題真係minor中嘅minor
唔係討論緊 Sage 咩?10吋?
你自己拉返上最頂,果位巴打問有冇9~10"ereader,我答佢kobo有,kobo 10"果部係elipsa
我都收到 但個一折code好多書都用唔到
更新完kobo就,每次開機就hand咗
多謝師兄賜教,我試咗epub 轉mobi擺番入去又睇到,但啲排板唔靚,我由佢用住先,thx
想問下有冇ching買左kobo sage
想知道知實體翻頁鍵撳落去大唔大聲?
有得得聲,其實所有有實體掣都會,Oasis 就比較軟身好撳細聲啲,Kobo 啲掣都係比較硬同大聲
無乜聲 其實差唔多細到聽唔到
係你講我先專登去禁下 平時根本唔覺

用咗幾日 暫時覺得唔錯
唯一缺點係會有指紋印 不過唔太影響閱讀

一日睇一個鐘應該啱啱好用到一個星期
BOOX leaf點解仲未有得更新
舊果部paper white 壞咗
搞唔掂

想買過部新嘅

K其實kindle paperwhite 會唔會用得耐software就炒?
而家果部無啦啦喺棵樹個畫面係咁reboot reload

好怕買部新用一陣又咁樣
Kobo個畫面係咪都有eink技術?
去誠品睇實機好似個畫面光過paperwhite
呢排睇中文書多,諗緊轉唔轉會kobo
我果部三年到
中間有一排無乜用
想用就咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞