[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
其實就算乜都無都唔難,只係花功夫…
只要你知道 epub 其實係 ZIP file 黎就得。

CBZ CBR 就係 ZIP 同 RAR。
個套仲重過部機,冇必要
見到豐澤有mastercard減100 同埋送書券
買左Sage
想問kobo stylus 有用嗎?
想問有冇好用嘅kindle英譯中詞典?內置個個麻麻地
你可以喺下面網址搵下
Kindle 字典下载
https://bookfere.com/dict
KOBO跨區買書係咪無問題?
剛入手kobo sage
第一次接觸電子閱讀器
想問:
1)關機後螢幕顯示power off是否正常?
2)有需要用mon貼嗎?
1 正常
2 唔太建議貼,貼咗會多咗一層嘢,點都會影響清晰度
買咗2021ppw,想幫佢買返個安全套
但係又唔想買原裝嗰啲
唔知大家有冇咩舖頭推介
淘寶
其實佢個連kids+的set幾抵
買左kobo sage 開心使用中
冇諗過出左黎做野幾年都可以培養返閱讀興趣
而家暫時裸機
想問各位邊度買保護袋最抵?
覺得以前浪費咗好多時間…原來淨用搭車時間都可以每月睇多6~7本書
鍾意裸機用,我喺12蚊店買個索袋就算
同埋以前覺得iPad 都夠用
以為個mon靚d
一用過E ink有比較真係返唔到轉頭
Kobo 正人渣,今個星期狂放新書,但又無買 555 送 111…
Kobo多啲優惠就好
可以上pubu睇下,話唔定都有嗰啲新書
150書卷唔知買咩好
冇睇開文字書有咩有趣嘅書/有聲書推介?
去帳戶設定,改「付款資訊」入面的國家/地區
就可以跳去「除日本以外」的商店買書(台灣/英美etc).

如果想去日本區,要另開acc,否則轉區後會被鎖定在日本去唔返其他地區,要call客服
去啲2021年暢銷書榜睇吓揀唔揀到一兩本先
可以search吓書蟲post, 有好多巴絲打們推介唔同類型嘅書,一齊嚟寫書評啦
求其搵幾本格下價,全部都貴過kobo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞