[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
有咩paperwhite case cover 介紹?

or 香港邊度多?係咪要去電腦中心?
Kobo forma 休眠開唔到機 香港有無維修
睇開中文書,見kobo好似平d,但爬完文見kobo d機好廢好易壞咁
我份人比較懶唔想用kindle轉黎轉去
想直接喺部機揀書買同睇
好苦惱同掙扎啊
想kobo買一本內容有地圖既書
轉mobi放kindle顯唔顯示到
琴日買左部kobo
係好讀down左本書 用calibre換左本書嘅封面 但點解係kobo入面都係見唔到個封面
想請教下用開 Kindle 既人,
有無人知點樣整理個 Library ?

我有好多套,每套十本以上既書,
就咁拉過去 Kindle 係完全無問題。

問題係單係佢地呢堆書已經佔左 Library 好多頁版面,
我試過開 collection,但結果 collection 同 Library 出現同一本書。
到底點樣先可以令呢堆書由 library 消失呢?
想問下kindle用家
用唔用到一個叫 華藝電子書 (airiti) 既野
佢iOS/Android都有app
大學有終身免費用呢個 唔知kindle可唔可以support
你放個pdf入kindle睇叫唔叫用到?
不過會睇到眼盲
lm
你其實想問乜野,呢度講緊既 Kindle 都裝唔到 App 既。
我睇錯頭先google左下
以為kindle可以裝amazon apps store既apps
Android開放系統既閱讀器就可以,如果airiti既書多數係pdf既話,咁就要10寸以上,你可以去youtube搵下D試用效果
岩岩訂左部kindle,想問下如果我會帶出街,係咪需要加個加蓋嘅殼?定係一個mon貼已夠?想輕少少
搭單問, 你kindle有冇少少殘影?
就算開page refresh 空白位都係有d字影
漫畫有時d黑位有上一頁輪廓
3. 右制>編輯書藉>plugins>convert chinese text...
自己按需求揀設定,繁體,直排

係咪都可以咁樣轉橫排?
喺博客來app買左本直排書,想轉橫排,煩惱左好耐
麻煩晒
睇出版社/書封面估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞