[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
一開始login左就冇轉過,我都唔記得左
啱啱睇返個app,setting係有得揀地區,唔係認email
我之前試過在kindle上係ok的:
Email: abc@abc.com
美馬password: aaa
日馬 password: bbb
強馬 password: ccc

在kindle上,我想連去日馬,就login abc@abc.com/bbb
如此類推。
應該你自己揀左地區啫
否則我三個acc都同mail同pw,佢login邊個好?
Setting 揀地區應該唔係講你個account.
係講你部機現時身處的地方,幫你set返好個鐘
(純粹鳩估,但都有把握。雖然我部kindle好耐無轉過account,但我好記得原本我係連去美馬,之後轉去強馬因買左強馬unlimited)
都想呢
所以建議唔好揀一樣的password。
呢招其實唔係我創嘅,我都係好幾年前在網上見到有高手教路先識。
應該就係會switch你去果個地區嘅acc
認pw轉地區係唔合邏輯,如果係認pw,即係send出去果陣冇加密?
師兄睇下呢篇的Q3先
https://kknews.cc/zh-mo/tech/eb83bby.amp
我google左下,有啲人講自己用同email喺單一地區reg左兩個acc
係咪戇鳩
同一地區reg兩次?得架咩?
我見有人講發現自己係咁,唔清楚係bug定function黎
我頭先google左d, 有人話reg三個account就夠:美日強。因為美係可以同英等地互通migrate過去。
我都係第一次知amazon acc咁奇撚怪
Google先知好多人有multi acc on same email問題
Amazon Apps 好似可以通用既?不論邊個store download
好耐之前我唔同email入amazon.com / amazon.jp都得
依家唔知了
睇完上面ching嘅分享,睇嚟kindle轉區好麻煩
咁買mooink 好d 兩邊買書通用
熟手左就唔麻煩。
完美解決方法應該係買兩部
我就咁睇覺得kobo方便啲
好憎啲store鎖區
Boyue 執笠…
kobo 一樣有鎖。
而且 Kobo 個 payment system 仲成日發神經。
預咗,
上市公司除牌咁大件事,大陸人都講咗一段時間,造數,掠水走人⋯⋯又少人出post唱好產品,官方旗艦店(京東個類)都下架⋯⋯
見到都唔討對路
出咗事之後,仲有人推薦去買,認真on9
買左電子書真係睇多左好多書
然後就覺得以前浪費左好多時間
終於收到,買錯版本
多了個差座

Signature! 係最高級別!
師兄有米!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞