[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
在好讀DL epub檔,放入calibre轉成kepub
如果你既kobo無dropbox入書,可以用上面提過既kobocloud雲端輸人方法
https://github.com/fsantini/KoboCloud
Kindle如果要係美亞切換到中亞買書,美亞啲書係咪會自動係機度刪除
個mom會唔會易花/壓到有印,想就咁裸奔套都唔用
轉換帳號,kindle裡的書會刪晒,所以最好用電腦backup左先

個mon好易碎,睇既時候可以裸,放喺包度最好搵個厚D既袋袋住佢
Kobo 定 Kindle 會多d關於投資教學既書?
睇黎都係小說多
我見kobo成日都有啲財經類嘅書展,但唔知關唔關投資事
kindle就唔清楚
其實你唔係好鐘意KOBO個系統既話,兩部都無咩所謂,你KOBO買完書都可以轉落KINDLE到睇
你話投資書既話英文有好多,中文你up得出出名既都可以搵到放入KINLDE/KOBO 到睇

不過你問我意見既話我會叫你買新kindle paper white, 性價比真係幾高
報告返,上個post問完kobo定boox好
結果都係為咗android收咗部二手boox
親身驗證,佢連去大陸Server嘅行為係寫咗入system入面
係會bypass VPN,所以netguard呢類VPN firewall係阻唔到
開機又連,每次著mon又連,內容加密咗唔知佢send啲咩返去
想安心使用要root機裝AFWall+呢啲正經firewall先得
長開飛行模式最正路吧…
不論對電量同可疑程式黎講都係。
睇你有冇需要用網絡功能
如果無嘅其實一開始買android就無乜意義
都唔一定係,Android 既多樣性,
同埋相對平既價錢都吸引唔少人。
有得揀server
而且平時正常都斷wifi用
揀咗美國都仲係會phone home一個深圳嘅alibaba server
你完全斷網咁用無問題嘅
都想提返如果唔斷網用VPN firewall都無用姐
因為見好多人以為用咗netguard就block得晒,事實唔係咁
呢樣第一次知
不過正常都唔會用ereader上網, 我都係down完野就熄wifi
買kobo/kindle 之前係咪最好上哂兩間嘅online bookstore睇一次有咩書先好買呢?
如果你主要係睇中文書,可以唔洗睇AMAZON個BOOKSTORE,因為得好少中文書

除非你係主要睇中文書而又好想有個官方bookstore/system好organized你既書藏咁就選KOBO。

不個都係個句,你去兇宅同誠品試下兩部機既SYSTEM/反應等等,我覺得依樣先係最重要,邊部機有咩書真係唔太重要,因為KOBO STORE 既書都入到KINDLE睇
富爸爸窮爸爸算唔算
mox.moe係咪瓜咗?
個網上到喎
我留言時load唔到下載嗰版,而家ok
新入手kindle
有冇繁中字典推介?
跟足教學部kobo clara都係顯示唔到自訂wallpaper
求教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞