[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
要用幾年,冇所謂啦,
有4代同5代,差電真係差好遠,
用 apple 20w, 轉頭就差完,
終於可以統一插頭了
自動調校閱讀燈亮度冇咩用
如睇漫畫,翻頁速度明顯快左
請問,有無可能拍段片睇下有幾快?
好難等佢用曬D電拍片
但我記得開箱得比50%電量左右,
過好曬D書,漫畫,跟手差電,
半個鐘內已經100%,

應該冇記錯
Sorry 講得衰,我係想知佢轉頁個速度。
唔該晒,不過佢用既係 Kindle optimize 版,如果可以試下搵本 KOBO 既原始 JPG 版鹹濕漫畫黎試先顯示到實力…
但係calibre可以將epub轉做KINDLE格式?我試過轉轉唔到
無試過用 Calibre ,呢類野我只用 KCC (kindle comic converter)。
我又試下先,但好似無得轉azw3 file
轉台灣store
帳戶資訊嗰頁連動帳戶嗰度link返台灣樂天acc
活動期間,結帳NT555或以上(逐次消費計)
3個星期後派111限期點數落你acc
想問下新出kindle paperwhite 6.8吋睇pdf掂唔掂?

屋企有部sony dpt rp1,但係唔想拎出街,想買部細啲
同mail pw應該只會揀最先開果個
Kindle/app本身冇得揀地區
有web site話會睇你部kindle係邊個區買
打完買 kobo sage, 本來想買 Kobo Libra 2, 但如果同sage對比下, 發覺size 有D細, 所以買sage
我個人幾buy一個講法就係要學語音其實要先學聽+說, 好似我地嬰兒期咁,都係先聽再模仿講單字出黎,慢慢就識廣東話
所以會建議睇下啲練聽/說嘅書
當然都可以同步睇英文書當練reading, 但揀低難度起頭先,免得太快消磨哂熱誠
請善用kobo嘅字典功能
我用app佢係link去我第一次用果區,之後我轉另一區個login用新email就可以用到曬兩區
2021 signature版邊度買抵
我自己美馬買的,灣仔電腦城有,個價都係貴左少少
美馬好似黑五時都無平
只寄美國地址
計埋運費香港同美國買真係差唔多
點解個個都揀kobo
無人討論mooink?
Kobo買書多啲優惠?
Mooink 幫佢買左書但之後匯出唔到,以後轉唔到會。

唔幫佢買書,部機又唔係特別平,但又少左本身 bookstore 既功能。

Kobo 同 Kindle 至少可以用佢自己個 store,同時又可以匯出本書。
想問埋個自動調整光暗掂唔掂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞