[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
我部kindle 本身無用套同screen protector
今日發現有機條好細既scratch 係mon上
好心痛

你地本kindle 有冇花?
我揀 Oasis,我覺得只要睇英文書要查字典,就一定係 Kindle。

利申:有 Oasis 同埋 Kobo forma。
kobo 都有內置字典喎

你用落覺得2者好大分别?
巴打,想請教下用緊kobo nia睇殘体書,一直睇到,但最近update完就出怪獸字,係咪已經冇得救?
唔好意思求教!
Book walker 買完書有冇得轉落kindle/kobo reader度睇!
冇,唔洗諗
有咩書kobo係無
今日部ppw 5到手
睇開中文書所以啱啱試下由kobo入書去kindle
入咗兩本 一本完全冇問題但另一本出亂碼
想問下有冇人知咩事 點解決?

另外想問埋如果唔用線入書落kindle得唔得
試吓轉字型
email send to kindle
得咗唔該哂!
啱啱試到thanksss
kobo send左個一折code俾我
一折買啲勁貴嘅集合咪好爽
例如Dune
最後都係買咗kobo sage
個moon 覺得啱啱好 唔太大 唔太細
字典暫時都夠用

同埋我覺得好輕 唔知點解有人話重
利申 裸機
最近買左kobo nia睇多左書
點解會有
lm
好重 唔建議
Sage 非常重 Oasis 太舊

Kindle 請買 paper white 5
Kobo 買 Libra 2 或 Clara HD
自己駁電腦 create “Font” folder,再擺啲殘體啱用嘅 ttf file 入去

或者用 Calibre 轉咗做正體先
383g都重?ipad都487g
巴打食多啲飯啦
傻嘅,重唔係只睇數字,部機分佈重量好重要,即係手感、重心
即係假設兩個人都係 150 磅,一個骨架大一個肥肉多,睇落感覺都會唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞