[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
估唔到呢到咁多人用開心版,真係竊書不能算偷
估唔到新 paperwhite 有鬼影 上網睇好多外國用家都有
有無 link 提供睇下?謝謝
睇左一兩個例子。呢個好似係e-ink嘅特質,一直都係咁架啦。可以set每頁都full refresh, 但會較食電。
但我用朋友部舊版冇呢個問題 full refresh 係會好d
其實少少鬼影唔影響正常使用 只係自己成日留意住
部Kindle Paperwhite 2021終於送到
等緊依個幾月都係用開iPad版Kindle,可取在可以用四種顏色做Highlight又夠大
到部機一渣手嗰種手感簡直爽到難以形容,除左唔係彩色同速度冇iPad咁快完全冇野投訴
我星期一買咗Libra 2 , 冇熄wifi+冇熄同步到現在都仲有電, 建議快d 找代理check機.
我用咗成個月都未洗充電,但我唔係日日用
可唔可以係readmoo買書轉入kobo睇
唔可以
部paperwhite freeze咗喺樹畫面
係咁refresh loading
可以點算
試下hard reset,好似係按住power掣 40秒
試咗唔得
上網搵好似外國有人係放晒啲電先
而家放緊電試下
按40秒嗰招要插住電做好似
你即管再試吓
咁又未試過
不過而家放咗兩日電,試咗放電先
Thanks 巴打
部日版paperwhite 2021終於送到,真係冇bluetooth,點解可以大細超,雖然我應該唔洗用
你login去美森睇下會唔會有
搞咗勁耐都轉唔到自定字體
就咁放d font入folder咋喎
我要用日馬個unlimited
想問下有冇kobo階體? 我入左幾個都唔齊字 反而kindle未試過 謝謝先
網上有好多方正字體可以download,揀繁簡都有既GBK檔
Kindle store 買書係唔係冇得用港幣顯示價錢?
佢成日用美金顯示 都唔知實際收我幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞