[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
帳單轉返香港又用得返
帳號轉返香港本書會顯示返27.5
其實嗰堆99特價書香港店應該都有賣
但係香港店分類冇99書單要轉台灣店先有
jm9 我咪係amazon.com
咁神奇今日嗰本我反而show唔到27.5
你詳細d講下咩事?
我就買比個fd嘅 咁本身我用web版佢就叫我去amazon.cn
咁我就用app試啦 咁app就比到錢喎
咁我就入佢個email send as a gift啦
然後佢禁條link就到佢話'此標題在你的國家無法提供'
kobo學英文好唔好用
有冇書推介
係咪大家多用kobo少用readmoo?
你在 Amazon.cn 買的話,你friend應該都要login去Amazon.cn先會見到你送那本書喎。
但我用app應該係連去amazon.com到?
我見country寫us
你叫你friend部kindle試下login 去Amazon.cn 度睇下咪知啦囉。睇到=我啱;睇唔到=再研究 or 問美馬客服
想問下用calibre個e-reader
只有封面係正常size,內文永遠變成咁細size係咩原因

呢種情況我自己反而用ADE先遇到
不過我諗入返ereader應該冇事
睇開書,見有折就買左部機,然後就上癮
都3x嚕
佢app買喎
應該係睇佢個app咩區,amazon app係唔跨區,本身美區dl落黎就係美區
個app都可login去唔同區架。
我用同一app, 可login去美日強。
其實買boox poke 3 好還是mooink s
我有買開mooink 書 同kobo
好似kobo 可以擺入mooink
我個app country係寫US
咁係咪姐係fd個amazon係cn
你個fd係咩區得佢同你知
總之你咩區買就要用咩區acc睇
login有得揀地區咩
唔好用同一email或密碼註冊不同地區的帳戶,最好是一個email一個地區,咁就可以用email分別出不同地區帳號
其實同一email address都可以嘅
只要你用唔同password就得架喇
想練聽/讀/說邊樣?
我最近都的起心肝學英文,出街見愈來愈多細路仔講英文自然又流利,覺得自己唔可以再驚講英文語彙量用緊anki apps輔助
而且都想去到唔洗等翻譯輕髮睇原文書嘅level
應該唔係咁work下話
否則forget password點算
我自己都係同一email address
可以login 美日強三地的馬
Forget password 你去返嗰個地方的馬web按 forget
我指應該唔係就咁認email
正常password會加密,唔會認你password去分acc
再者,如果我真係兩個地區都同email同password,佢都唔會分到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞