[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(13)暨交流區

1001 回覆
35 Like 0 Dislike
睇信用卡,一律當外幣交易
我都諗緊入唔入部 白色 Kobo Libra 2
(用緊10年前唔記得第幾代 ppw...)
而家係咪冇咗開心版漫畫?
mox
有冇人係US Amazon買Kubo?
見平過係香港買
完全唔用電腦既話係咪做唔到down書去ereader?

手頭得iPhone iPad, 考慮緊sage/ ppw
Kindle 一部份 format 可以 by email。
Kobo Sage可以直接dropbox入書
Kobo其他型號就要最少連一次電腦,整好啲addon先得
我都睇緊sage… 有冇話邊到買抵啲? 我見友和豐澤一樣價
大家kindle paperwhite買4定5好?
依家4 32GB價錢大約$850,5就 8GB大約$1350
選擇困難症唔知揀邊樣好
5值唔值畀咁多? 定係4已經得?
部kindle壞咗 想買過部upgrade到paperwhite
我都投 5 一票,e-ink reader 一用五年以上,差少少對自己好啲!
而且大芒好正!
新機轉頁反應好快,除非完全唔睇圖,
又或者等唔切特價要即刻買,否則無理由再買舊版。

不過你要考慮下你 d 袋放唔放得落,因為以前 d 機可以放得入褸袋。
4除咗平
好處得返細部少少
同可以粗用
5平時用 4沖涼用
巴打玩到咁偏門真係估你唔到 ...
我初初買咗 Oasis 都有試過沖涼用,不過個花灑淋到個芒就當咗噤掣,結果放棄咗。
上網/香港邊度買kindle平?
想入部kindle 2021
新機轉頁好似仲快過oasis 3
都唔知仲繼唔繼續oasis呢條product line
已經諗唔到oasis有邊方面可以大比數拋離paperwhite
實體掣,顏色。
佢都好似無出新 Oasis 好耐啦。
2019年出嘅
理論上呢一兩年出新
唔知有冇新一代eink技術
如果用返同paperwhite一樣都幾柒
300 dpi 應該都已經係最新。
加快 refresh rate 應該都主要係靠系統性能提升。
可以再上既空間唔係好大,一係要個大 d 既 panel。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞