《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
冇錯
如果佢入邊話因為你係黑人/同性戀/女性而受到壓迫,跟住需要改善

咁左派意識就真係好明顯,覺得係左膠都合理

問題係呢啲身份並無影響佢喺電影入邊嘅行動,好明顯導演就係想講唔同膚色嘅人並冇影響佢哋嘅貢獻都可以發揮
黑人可以,白人都冇問題

相反嗰電視劇同埋隊長電影就講明:黑人俾人壓迫,女性要有自主能力,咁就真係好出面
其實套戲幾多位值得思考
永恆族其實好似人類
其實我覺得好多人不學無術
見到d野有少少「左」就用左膠去形容
而家好多台灣人都用左膠呢個term去罵人
但佢地罵d野都唔關事
係 好多人未搞清楚啲term就用 趙婷係左而不膠
好想睇女主角現任既新角色獨立電影
會唔會有永恆族加入Avengers
其實好多x men screen
但係幽靈刺客同黑騎士有咩交集,
我用blade同black knight做Google search
都搵唔到啲咩出嚟
把劍可以傷害到天神族
但超人有黑氣石呢個弱點
人地有根有據咖喎
好難解釋得曬

呢條link希望幫到你

【漫威專欄】創造永恆族與變異族的「天神族」在原作中究竟是什麼來頭? | SCREEN FANDOM - 歐美娛樂癮迷! - https://www.toy-people.com/?p=65129
我發現what if最後打utron個陣,dr strange提供俾隊友既保護shield同永恆族用既”魔法”效果好似,都係金色線咁,有冇關連
搵唔到係合理,marvel電影世界係佢想點就點
忠同邪可以互轉,更唔好講角色關係冇必要跟足

mysterio你都估唔到佢係玩drone啦
冇睇最新完整版?
第2個係黑騎士

把聲先係blade
你似根本冇睇
有白人以外的角色=左膠
估英國隊長然後趙婷出嚟話係blade

原來美食的俘虜個世界觀有d似
又係成個星球其實都係俾人煮緊d fd
有冇睇Snyder cut?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞