《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
巴比倫整到好靚 100分
片尾動畫有幕係個sculpture 手臂各翹5個eternals 既線圈 唔知有無暗示
From SHIELDHK 個facebook page
我諗每個post都要擺頂

《Eternals》導演趙婷親自揭曉片尾片段的神秘聲音!

以下內容涉及劇透,請自行選擇閱讀:

...............................................................

...............................................................

《Eternals》片尾分別有兩段片段,第一段為Harry Styles 飾演的Eros aka Starfox,是Thanos 的弟弟。

而第二段,就是Kit Harington 飾演的Dane Whitman 正打開一個木盒,當中存放了其家族傳家之寶 — Ebony Blade。當他準備觸摸寶劍的時候,畫面傳來一把聲音,問他是否真的確定要這樣做。

導演趙婷接受網站FANDOM 的訪問時,親自揭曉了這把聲音,原來就是新一代Blade — Mahershala Ali!

https://www.fandom.com/articles/eternals-post-credit-scene-spoilers-character
Ikaris 既死 同 Watchmen Rorschach最後死個下好似
好有feel
但真係勢在必行
唔趁而家盡量拉闊個宇宙視野
marvel 就好難行落去

同kevin feige 講明
infinite saga 係地球線
phase 4/5/6 就係未來 宇宙線
想問下Blade同把劍有咩關係
點解可以透過把劍同jon snow傳話
好想睇dr strange 點玩個宇宙
仲以為會跟漫畫 eternals 會無晒記憶
要一個一個咁揾 再recall memory
不過可能唔夠時間 同又複雜左
冇咗隻吸人變異族咪會好快開估
係因為隻嘢識自癒,其他人先會中計
我都覺,你叫ikaris 唔洗連個死法都要夾硬跟返個傳說啫
InfinityWar d人一早認得曬 好多故仔好多條線要趕住收
今套全部新人 無變到Justice League已經好好
Invincible 都係速度系比力量系以慢打快輸
叫啲人追呢度po好過
五個鐘前已經講緊
ca2?

定係要比較返其他獨立電影嘅第一集
我都唔記得奇異博士第一集係讚多定彈多
Kevin 好似話A5 要用5年時間舖排 出多集永恒族啦
處理手法睇得出導演功力,果然係最佳導演
天神每一次嘅出生都會消耗一堆生命同能量,然後佢哋再靠呢個能量去做一個新嘅星系以維持成個宇宙個發展。
異變族存在嘅原因係幫唔同星球去清除頂級掠食者,等智慧生命可以處於食物鏈嘅頂端,咁先可以發展文明。
至於天神族嘅審判日,係講天神會檢視個三個永恆族嘅記憶,再決定人類文明係咪特別到真係要保留,而去犧牲一個天神嘅生命,阻止其他生命嘅可能性。
至於你問到個審判日,雖然係故事上,天神族,永恆族同人係地位上個設定好耶教,但個人覺得無咩關係。
因為兩個審判日係本質上有差異,拉埋嚟講我覺得無咩意思sosad
係tiamut就快出世令到地球變暖
所以deviants先解凍出返嚟
你咁樣一講
趙婷真係超勁,最重要係佢拍超人拍到實際好多,冇多餘動作。
其實我覺得套戲所有故事同主題都好好 但係個Tone真係唔得
好明顯個導演想拍得Deep D但Disney 唔比 所以真係好可惜好失望
不過都好過Black Widow 好多 同尚氣比就不相伯仲
電視拍嘅Tva只係得設定勁,拍出嚟就係只要有普通體術就可以完爆入面所有人。
其實ebony同石中神劍比,邊把勁d?
Excalibur 同Ebony blade喺漫畫都好似比Black Knight 用過下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞