《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
諗起 鳴人 對 長門
講開 殺隊長呢吓又係話俾你知celestial個計畫又係廢嘅
啲deviant原來可以吸咗eternals啲能力嚟進化
未吸能力已經話自己控制唔到 如果有一個星球嘅deviant吸齊啲能力咪即係整咗隻ultron出嚟
因為Sony, 用Knull做大Boss有啲尷尬
所以一開始個五個文官都匿埋喺架船度 等五個武官打生打死先落船玩
不過呢度就有BUG,如果肥仔整,入面D估息係咩黎??? 本身係地球,根本無需要整個有信息的手環。
除非手環本身唔係地球,因為某D原因出現左係地球
漫畫都有講十環係外星飛船入面搵到
世界循環個矛盾位做得幾好
無死又點會有能量生?依樣野好道教
但雖然知道人類最後都會滅亡,都係忍唔住愛依個世界睇到我係咁喊
幾時先connect埋Mutants
見到個宇宙越黎越豐富好感動
之前對Avengers冇咩興趣
淨係睇過英雄獨立出黎既某幾套
Avengers完之後應該會睇翻多D
唔同類型敘事其實幾好
由之前Disney+短劇到宜家既Eternals
普通英雄爆谷片實在太多 轉下風格先好

(利申:唔算MCU Fans 特別鍾意蜘蛛仔同Mutants)
綑綁play
50路
尚氣打手?
但係落場打嗰個Jolie又會中bug丫嘛
根本成個計畫都係充滿住會out of control嘅要素
你係咪睇漏左呀,已經講左500年前KO晒變異族,點解要信息去提醒? 1千年前至500年前一直都打緊變異族WO
唔知你拍過拖未
好多人成日都好堅決咁話分手
轉過頭咪又係好恩愛
佢口講係好堅決 佢事實都係可以殺其他家人
但面對自己老婆(愛人) 真係落唔到手
有幾難明

--->突然醒覺自己一直堅持嘅信念係錯 感覺好突然冇乜交待佢點解轉變 跟住仲要衝去個太陽到咁就死
個人覺得唔係醒覺自己一直堅持嘅信念係錯
而係佢覺得自己落唔到手殺佢老婆 件事已經發生左返唔到轉頭

佢自己一定係好多唔同既心情同感受
有內疚(殺左族人) 有自責(覺得自己落唔到手,完成唔到任務)
亦都會覺得佢既目標已經失去左(因為個任務FAIL)
呢D唔同既心情令到佢已經唔想再生存
其實個角色既情感已經用成套戲去寫晒
個演員既演技都表達晒佢個種無奈,你都仲可以話無交待既話
證明你都無代入個去個角色入面諗
你係咪睇漏咗啊
文武統治係幾千年前喎秦始皇時代
嗰陣時都未打晒
其實已經伏左比你,漫畫講3個種族都係天神創造,依家佢只係提左2種,人地唔問佢唔講....呢條仆街審判者
文武有十環係AROUND一千年時間
結尾描述Ikaris飛到望住地球睇住celestial誕生失敗
佢整個Ikaris 出生purpose失去先自殺
完全咩殺ajek &手足內疚同羞愧事
冇人話係秦始皇時代
其實佢一直都推個波俾佢老婆已經feel到佢好唔想落手
最後都係落唔到手
想講,男主自殺原因其實好易明,佢生存根本已經無purpose. 任務失敗左,同戰友反面,同所有人類都無感情聯繫,記憶中嘅家鄉都係虛構嘅,咁佢可以去邊可以做咩?係地球發吽哣?
約1千年,未必少過1千年
不過最大原因係,永恆族係地球,根本唔需要整十環藏信息係入面去提醒有變異族,藏左都冇人知,加上文武係得到十環同時應該得到長生不老,呢班永恆族應該冇呢個能力
永恆族咪長生不老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞