《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
族長都話係一半啲人返晒黎先改變自己諗法

佢係見到人類為咗拯救自己嘅族群
願意付出一切嗰種可能性

所以先發現人類嘅感情係咁重要
同埋佢中段先突然講佢為星神不惜一切又放棄
(佢可以唔殺但阻止女主角)
勁似Ellie要走到加州追殺仇人
然後殺完一堆人之後插個回憶話放棄了
地球呢班永恆族呢家先覺醒,
相對星狐主動出現喺佢哋面前仲揸住粒夜明珠,
咁即係泰坦星嘅永恆族早過佢哋覺醒好多,
重發展出自己種族
個地球就嚟滅亡但dc好似完全唔知道咁
定嚟緊十二月no way home 會解釋返
DC? DS?
族長警惕所有人唔好插手添
跟住佢響大崛起七日之前發現人性光輝值得拯救再叫佢收手添
成個MCU多左好多坑
唔同啦
男主本身為咗唔同女主起衝突已經走過一次
今次都係一樣啫
最後都係愛大於信仰

但ellie由頭到尾都係堅決報仇,去到最尾無啦啦放棄先on9
經歷過endgame之後doctor表示呢啲闔球鏟event濕濕碎啦
真心覺得係其中一部最好睇嘅Marvel電影之一唔知點解啲評分會咁低
講呢啲咁史詩式嘅故事其實好難講得好,不過個導演可以做到每個角色性格分明有自己嘅獨特性格同目的呢下我覺得好難得
個劇情冇話寫得太誇張搞到最後埋唔到尾,啲演員又交到戲有幾幕都有啲感動
美指靚得黎有特式唔係齋賣鮮艷顏色,d celestials 真係另人有做物主級數嘅氣場好撚型又好恐怖 好期待下一集會玩成點
我嫌Ikaris放死光時d音效唔夠勁道
趕搭尾班車只睇左一個,第二個係咩?
到最後celestials eternals 同deviants 無話邊邊係大壞蛋呢下都幾好唔會好似有d marvel 戲個奸角on99 彈出黎打完就唔記得
Thanos細佬去咗地球搵地球班永恆族
響外國睇
無字幕
明七八成但有幾樣野唔明

點解大神要響唔同星球生仔?
大神當初整怪獸出黎為咩?
大神最尾捉曬地球嘅主角講咩審判?
係咪我錯覺
有個戰鬥畫面好似快銀打天啟
星球生星神
新嘅星神會創造新嘅銀河系
最尾睇吓地球人有冇存在理由。
速度女打緊伊卡洛斯嘅時候
俾佢捉住咗條頸
第二個係寶箱有把劍
仲有好多熟悉嘅畫面
係咪我諗多咗
定其他人都有咁嘅諗法
無去地球呀,係上左佢地隻UFO搵佢地想幫手
我懷疑係blade
咁嗰幾個人嘅能力喺其他電影都有相似嘅人出現
有既視感咁都正常嘅
其實佢唔係醒覺,堅持任務的出發點係因為愛女主想保護女主,認為自己冇能力反抗天神,而唔係咩信念或者使命感
去到最後落唔到手任務失敗,保護唔到女主而且中間又害死族人,面對唔到自己同其他人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞