《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
好似avg3 4咁比一兩幕拎技槍出嚟寫兩下囉
其實幾好睇 今次完全拋開左大路marvel既劇情
可能啲人就係因為同想像中既結局有出入先比咁低分

雖然要起2個半鐘介紹9條友會好趕 但起碼都講得通同合理(例如spirt想體驗大人生活 黑人因為自己既智慧而間接引致核戰既後悔 Ikaris對使命既執著vs對sersi既愛既糾結)

可能啲人係想入去睇佢哋打 但其實我覺得佢哋啲討論區戲仲有意思 起碼佢哋討論緊嘅嘢係一啲真係我哋值得反思嘅嘢 我哋都應該思考既課題

結論影評咁低分係啲死鬼佬唔想諗嘢 諗住去泡谷大片入去睇結果仆街個腦load唔到
星神族其實受唔受多重宇宙影響?
幫手打卒is ok
點解會唔受?
只有watcher唔會受多重宇宙影響
Eternals 劇情主線
同埋我覺得捉果三個人
都有啲意思
Sersi 人類值得救
Kingo 中立
Phastos 後悔幫人類
請問睇IMAX既ching會唔會有好震撼既感覺?
糾結緊睇唔睇IMAX版
Kingo唔係中立 只不過起堅持理念同家人之間 佢最後揀左家人 唔想傷害大家而quit game

而phastos雖然後悔 但反而起愛情當中搵返人類既可貴之處 最尾都選擇左幫人類

所以去到最後 主視角既sersi相對上既理念反而最簿弱 除左佢真係好撚鍾意地球之外 同繼承ajak既隊長位(講隊長依part反而死左既ajak表現得最好) 又反而冇咩其他memory point
啲畫面係拍得幾靚嘅
I唔IMAX 其實都ok
最尾把刀咩黎

魔劍Ebony Blade
睇完,幾ok
劇情係Kirby,Gaiman撈埋Final Host
普通2D
Richard madden 有冇機會出翻嚟 原本覺得都幾開放式結局 但係後尾諗返有Jon Snow Marvel應該唔會想浪費時間去講三角戀 所以係咪應該都唔會再出
咁可能真係嘉禾問題
因為上次Dune睇佢IMax都好暗
睇完
唔係好差喎
而且睇得出佢地內心既掙扎
反而我唔明最尾個偽男主把劍係咩意思,佢講到佢個家族係亞瑟王?
thx 兩位巴打
祖先效忠King Arthur
睇到話係黑騎士後代,即係蘭斯洛特後人
Sir Percy of Scandia
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞